Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

Dessa dagar 2Dagarna som ligger framför oss är ljusa. Vi har kommit över gränsen nu och den äckliga vintern kan omöjligt komma tillbaka. Musöronen på björkarna växer sig lite större för varje dag och solen värmer mig i nacken när jag går i skogen. För det är lätt att gå en mil när fåglar sjunger för en och luften bor i stegen. Och gatorna är dammiga istället för grusiga. Och brev från hela världen bor i min brevlåda när jag kommer hem från skolan. Och vännen min ringer mig från söder och pratar lyriskt om hur gärna hon vill bo där. Och jag läser Annie Leibovitz och inspireras, för jag börjar känna att jag så gärna skulle vilja bli en sån som fotar vackra saker. Och jag lyssnar på Juno för det är kanske soundtracket till mitt liv och träffar rådjur som ser rätt in i mig när jag är ute och går över mjuk mossa och leriga ridstigar. Och jag delar en B&J uppe på ett tak en solig dag med J2 och glasslocket flyger iväg. Och livet rullar på, det är helt okej för jag vet att jag kommer göra allt jag vill. Jag behöver bara lite tid att mogna först.

Bild på mig av J2

Dessa dagar

Är kreativ om dagarna,
fyller min Before-I-Die lista om kvällarna,
fantiserar om resor och framtiden om nätterna.


Elva frågor

Pricken utmanade mig i elvafrågorsutmaningen så det klart att man måste anta den!

Reglerna:
• Om du blir utmanad måste du svara & lägga ut de 11 frågor din utmanare gett dig på din blogg.
• Utmana sedan 11 nya filurer & skriv 11 nya frågor som de ska svara på.

1. Om du var ett djur. vilket djur skulle du vara då?
Ett rådjur, för jag tycker om att springa runt i skogen och låta konstigt.

2. Om du fick en flygbiljett, vart skulle du flyga då?
Månen så att jag skulle kunna sitta och kolla ner på jorden och känna mig som stoft eller Sydney.

3. Vilken film-karaktär skulle du helst vara?
Ariel, för hon kan andas under vattnet och på land. Och sen är det något magiskt över den Disneyfilmen.

4. Hur kommer din födelsedagstårta smaka & se ut nästa gång du blir ett år äldre?
Smaken: Underbar
Utseendet:

5.Vilken dag längtar du allra, allra mest till?
Dagen då jag låter mina fötter för allra första gången snudda vid en helt ny kontinent, ensam.

6. Om du fick namnge en stjärnbild, vad skulle den heta?
Tuvstarr, för hon kommer alltid att förbli min främsta inspiration.

7. Vilken är den bästa, respektive värsta reklamen du sett?
Kommer jag undan genom att säga att jag aldrig ser på tv? :)

8. Är det något språk du verkligen skulle vilja kunna? Varför just det språket?
Italienska och Franska såklart! Så otroligt vackra språk jag önskar att jag kunde. Sen är jag smått förälskad i båda länderna också.

9. Hur lyder ditt favorit citat?
When you want something in life, you just gotta reach out and grab it

och

Happiness only real when shared

- Christopher McCandless

10. Hur kommer ditt framtida hem se ut?
Stora fönster i taket, fotografier på väggarna, trägolv, en utsikt över något grönt och lummigt inklusive vatten, hyllor från golv till tak fyllda med böcker, en flygel mitt i rummet, LP omslag i travar på golvet, en stor soffa med mjuka kuddar och penslar överallt.

11. Vad gör du för att bli glad när allt känns grått?

Ligger i min säng och spelar Bakery Story. Och om jag vill vara riktigt elak mot mig själv brukar jag gå in och kolla på kartan i mobilen och låtsas att jag är någon annanstans. Men det krossar mitt hjärta att jag inte är det. Ibland går jag ut och går i skogen också, fast det gör jag nästan varje dag.Mina offer är:
Julia, Maja, Anton, Jarina, Pia, Frida Holm, Amanda Liljevall, kajsa, Linnéa, Tilda Larsson & Jenny Eriksson

...och era frågor är:
1. En plats som bokstavligt talat drog andan ur dig..?
2. Om du bara fick äta en sak i resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
3. Den bästa boken du läst?
4. Vad gör du för att skämma bort dig själv?
5. Det finaste någon sagt till dig?
6. Vart vill du helst av allt bo på detta runda klot?
7. Dem tre vackraste orden som finns?
8. En person som inspirerar dig?
9. Tre bra låtar att lyssna på under soliga dagar?
10. En person som gör dig varm i magen?
11. Vilken känd person skulle du helst vilja träffa?


mint på tungspetsen

Idag gick jag förbi h&m och fick med mig denna mintblåa saken hem. Har bestämt att jag ska dricka mycket te och äta vaniljglass i den.

Sen gick jag förbi biblan också och lånade denna bok:
Tror att den är mycket bra faktiskt. Sen så fick jag mina första brev idag, ett från Kalifornien och ett från Skåne, blir spännande att hitta fler i brevlådan.

Välkommen in

Här sover, längtar, drömmer, skriver, skrattar, kramar, lyssnar, pluggar, läser och målar jag. Välkommen in.
Har föresten bestämt mig för att lära mig spela gitarr, denna gången ska det gå!

vidrigt

Deppar sönder denna söndag, hela dagen har haft en grå dimma över sig. Har försökt plugga tyska, lagat tacos och lyssnat på hela Ceremonials, letat hus i norra Italien att hyra, skrivit en halv låt, målat, spelat piano, lärt mig lite ackord på min pappas gamla gitarr, ätit glass, haft deppiga telefonsamtal, sett en film, legat på min säng och haft ångest över att jag bor här, skrivit.
Bah

Förlåt för att jag bara tjatar om drömmar men det är så det är i mitt huvud

Nu skriver jag äntligen, jag har kommit igång, det har lossnat. Jag sitter uppe hela natten och fyller papper på papper tills jag inte längra orkar hålla i pennan. Jag skriver för J2, och jag har ingen aning om vad det blir. Kanske hundra sidor fyllda med ångest i en liten svart bok med tunna sidor och ett omslag med en sol på. Men jag tror att det blir etthundratrettiotvå sidor fyllda med drömmar och åsikter och referenser till låtar. Ni ska i alla fall få se när det är klart, vilket jag verkligen hoppas att det blir.

Kartor, drömmar

Hej mina vänner. Nu sitter världskartan ovanför min säng och det blev väldigt fint, känns som att den alltid suttit där. Sen satte jag ju faktiskt upp en annan världskarta vid mitt skrivbord igår. Mycket fint, känner mig mindre instängd i mitt rum. Jag lovar er fina bilder på båda kartorna snarast. Sedan drömmer jag ju såklart om att åka till Australien/Nya Zeeland. Min familj har faktiskt bett mig ta reda på hur mycket en resa dit kostar. Lever på hoppet men aj så dyrt det är. När jag känner mig redo ska jag ta ett flyg dit och resa runt helt ensam. Har klottrat ner en massa sidor i min kära anteckningsbok med resor jag ska göra. Önskade att dagarna dit minskade lika radikalt som dem återstående sidorna.

Telefonklotter & förväntningar

Har fått otroligt många mejl från världens alla hörn och nu längtar så himlans mycket tills dem första breven börjar trilla ner i min brevlåda! Dagarna rinner förbi fortare än jag hinner lägga märke till och jag känner mig verkligen förväntansfull inför sommaren. Det känns som att jag äntligen kommer att göra saker, få nya erfarenheter. Eftersom att jag fått många fler mejl från fler människor än vad jag klarar av (och har råd) att brevväxla med så får ni jättegärna mejla mig ifall ni skulle vilja få någon av mig haha :) Skulle vilja säga att 90% av mejlen är från USA. Min mail är juliavastadcaesar@yahoo.com
*
Har lovat att fixa några inlägg om mitt rum också, så det får ni snart se. Tycker det är riktigt kul att se hur andra bor, så har du något inlägg om ditt rum får du jättegärna länka det här.
Fördriver tiden med att drömma mig iväg och skriva vackra ord på postit-lappar. Har en massa fotoideer i huvudet också men måste vänta till sommaren för att få rätt miljö.
Telefonklottrar också, konstiga strukturer/ej samanhängande mönster (finns det någon logik i det?) och fragment av dialoger mellan mig och J2.

Lyssna

Bättre än originalet skulle jag vilja säga.

Spanien

Nu längtar jag till Spanien så att det gör ont.
- Äta kinamat tills man spricker
- Gå långa promenader längs en våt strand
- Sitta på taket och läsa
- Gå på marknader och spendera pengar på jättefula saker
- Dricka gazpacho till lunch på en altan med blommor som tak
- Handla på Mercadona och störra sig på Mercadona sången
Bilder från när jag var där i höstas

Brevvän

För er som undrar vart jag hittat mina brevvänner; jag frågade på instagram helt enkelt. Jag fick många fler mejl än vad jag trodde att jag skulle få, vilket känns kul.

Tystnad

Sitter här med lite glass och skriver. Världen känns aningen fuck off aktig idag och därför skriver jag mig iväg till en värld där allt är tillåtet. Där man är vuxen men ändå är barn och får bo i en lägenhet långt bort från Sverige och har hur mycket pengar som helst. I morgon ska jag övertala mamma att köpa en gamal världskarta till mig som jag kan sätta över sängen. Jag har fått väldans många nya brevvänner nu så jag tänkte ta och märka ut var dem bor. Jag köpte fina kuvert idag i olika färger och då tänkte jag på hur avundsjuk jag är på dem. Dem ska få åka ut i världen, medans jag tvingas stanna kvar på ett och samma ställe. Det är nästan så att jag kan känna deras darrningar av förväntan när jag håller dem i handen.

Alla borde ha en brevvän tycker jag, nu har jag en i Kalifornien, Ontario, Brisbane, Pennsylvania och Skåne. Vill så gärna hitta någon fin från Frankrike, Italien, Nya Zeeland och Sydney också.

Vad gör jag här?

Sitter bara och drömmer mig iväg. Vart som helst men inte Sverige. Och det kväver mig att Coachella festivalen börjar snart och att jag sitter i min säng (läs ensam med film och godis)  tusentals mil ifrån Kalifornien.

Känner att denna väska förklarar läget ganska bra.

Hola guapas

Nu har min feber äntligen gett med sig vilket känns grymt skönt! Ska snart knalla hem till Julia och se Lejonkungen för första gången. I morgon tänker jag skriva brev, göra klart skolarbete och sen gosa ner mig med godis (lakrits, ahh) och Hitta Nemo. Hoppas ni haft en bra dag för det har jag haft.

Foto på mig av Bea (erikssonbilling på instagram, grymma bilder)

Instagram

Jag blev förfrågad om jag ville vara med på en intervju om min instagram häromdagen, vilket var väldigt kul :) Nu är den i alla fall publicerad och ni får gärna läsa den på www.instagraminterview.blogspot.co.uk om ni vill. Annars fördriver jag tiden under mitt påsklov med att ligga i min säng och inte göra någonting. Är jättesugen på att se Hitta Nemo men den filmen har vi inte hemma :(

Tycker det är så himla härligt att det är så mycket ljusare nu. Nu väntar jag bara på att träden ska bli gröna och luften varmare.

Tankar

Ligger i min säng och funderar på att sno lite ballonger att blåsa upp och sen flyga iväg till en plats där solen går ner lite senare och nätterna är svala. Lite som i Upp, den filmen går ju inte att älska.

Äventyr

Det känns redan nu som att denna sommar kommer att bli helt underbar. Första gången jag faktiskt har lite planerat, så jag vet att jag inte bara kommer att sitta och läsa sjuhundra böcker hela lovet. Det finns flera konserter på gröna lund som jag ser fram emot, sen ska jag bila ner till Spanien med familjen. I slutet av augusti bär det av med klassen mot Göteborg, och innan dess åker jag förhoppningsvis med kära Tanja ner till Köpenhamn. Men mest av allt ser jag emot Way out West med mina fina vänner. Förutom det ska jag gå i skogen, äta glass, sitta på tak mitt i natten, lära mig åka longboard och fota. Vad har ni planerat för kul? Det är alltid lika härligt att höra vad folk har att se fram emot :)

Glad människa här

Har äntligen en Mac! Allt är superläskigt och jag har ingen aning om vad jag gör men det ska nog funka bra snart haha :) Förutom det har jag underbara Photoshop CS5 vilken känns galet. Så otroligt mycket mer att jobba med än Elements.

Sommaren kommer, bara 66 dagar kvar tills lovet (hur går tiden så fort?)

Flykt

Känner mig så fruktansvärt trött på att bara vara hemma. Jag vill resa, långt bort, nu. Vem följer med?

Sydney - Nya Zeeland - Tokyo - Kalifornien - Hawaii

Bäst vi ger oss av innan vi börjat tänka för mycket."Let's runaway and don't ever look back..."

Sol & fräknar

 

Idag har jag varit ute på promenad med Bea, med riktigt vårväder som höjer humöret. Vi fotade varandra lite och nu vill jag väldigt gärna ha fräknar för det är så himla fint. Lite som att ha glugg.

Rosa

Hemma från skolan idag igen eftersom att huvudet värker. Himlen blev blå och solen varmare på eftermiddagen så jag satte mig på balkongen och målade naglarna ljusrosa och lyssnade på Veronica Maggio. Ångrar något grovt att jag inte gick på hennes konsert i sommras.

 

Foto som Amanda tog under våran vårpromenad, vi sprang runt och slängde med håret för det mesta.

Into the wild

Såg nyss Into the Wild. Vet inte hur många gånger jag sett om den underbara filmen nu. Måste säga att den influerat mig ganska mycket.

Är kär i dialogerna.

Vill så gärna åka till Kalifornien.

Min profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons