Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

Strumpor

 
Jag älskar strumpor, den som kom på strumpor är ett geni. Från höst till vår sover jag med strumpor på för att inte dö av frysskador och måste dessutom gå runt med ett par vanliga plus ett par raggsockor i skorna för att inte frysa ihjäl. Idag har jag i alla fall köpt tre nya par eftersom att jag ville ha något extrafint. Kom ju på att det skulle vara himla gulligt om en liten spetskant stack upp ovanför conversen. Nästa gång jag åker in till stan ska jag gå förbi Topshop eftersom att dem har så gulliga. Om ni har något tips på nått bra ställe där man kan köpa strumpor får ni gärna säga till :) 
 
 

hej igen

Nu har jag läst igenom alla kommentarer och försökt svara på dem flesta (men det kommer upp en kossa hela tiden). Åh åh åh jag vill bara bli bästa vänner med er alla och bjuda upp er på mitt tak och skratta och lyssna på musik.
 
För ett tag sen rebloggade jag denna härliga bild på min tumblr. Ville bara dela med mig av den eftersom att det är en så bra lista. Ska se till att få några punkter gjorda :)

Hej hopp

Hej kära vänner!
 
Jag är hemskt lessen för att jag inte berättade om att jag åkte iväg på roadtrip, men mina föräldrar totalförbjöd mig. Dom reser inte iväg så ofta och är galet rädda för inbrottstjuvar (fuskade dock lite på slutet via instagram hehe).
Nu är jag i alla fall hemma och har hela datorn full med härliga bilder :) inga fler tidsinställda inlägg jag gjort klockan halv två på ett hotelrum i en sunkig stad i Tyskland.
 
 
Det är galet skönt att äntligen få sova i sin egna säng efter sisådär tre veckor. Dessutom hör jag till typen som älskar sommar men inte kan vitsas i solen längre tid utan att få huvudvärk och måste dricka 562146 liter vatten och då är det ju lite knepigt att överleva två veckor i spaniens solkust.
En sista ursäkt för att jag inte har svarat på alla kommentarer! Ska försöka göra så gott det går men det har blivigt rätt mycket att ta igen nu med instagram och blogg och ett mycket (ironi) händelserikt liv att ta hand om.
 

Dagar

 
Stilla kväll i Ribadesella, Bon Iver i hörlurarna.
 

Road trip

Jag har sett så många vackra saker, tagit så många vackra foton. Nu har jag otroligt mycket fint att dela med mig av, bild som ord.
 

Kent

Jag lyssnar på Kent dagen lång, tror nog att Palace & Main är min favorit. Vilken är din?
 
 

Vinter/Sommar

 
 
Dessa bilder är tagna på samma ställe (dock inte samma vinkel). Vintern är vacker men jag saknar den fan inte!

Musik

Det är ganska lätt att dömma folk efter musiksmaken, det är ganska kul också. Jag hatar när man frågar någon om vad dom lyssnar på och det ända man får till svar är "jag vet inte, blandat typ". Vadå skämms ni för er musiksmak eller lyssnar ni verkligen inte på musik? Som dem flesta andra i min ålder är min spotify på nonstop och det känns riktigt tomt att gå till skolan utan musik eller somna utan musik (har hänt när jag tappat bort hörlurarna). Ångesten ligger på samma nivå som när alla jordgbbar är slut på ica.
 
Vad jag lyssnar på just nu:
 
 
 
 
och alltid älskade
 
 
som får en att vilja springa runt på ett fält med solen i nacken och armarna mot himlen.
 
 

Av era utmaningar

Vad jag ska göra innan sommarn är slut:
 
Ha med ett roligt föremål att fota för varje plats jag besöker när jag bilar ner till Spanien
 
Lära mig ett speciellt ord på 15 språk
 
Skriva ett brev till en ökänd adress och vänta på svar
 
Bara äta frukt i tre dagar
 
Gå på festival och se min favoritartist uppträda
 
Sy något jag alltid velat ha
 
Testa tio nya glassorter
 
 
 
Återkommer med hur det gått sen haha!

Har svårt att förstå

Kan inte sluta lyssna på Charlie Brown
 
Kan inte inse det faktum att det är sommar och att jag inte behöver göra någonting
 
Kan inte inse att jag snart ska se Coldplay live
 

På min before I die lista

- Bo i Australien
 
- Kyssa någon över tolvslaget
 
- Skrämflyga över Rio
 
- Ge ut en bok
 
- Lära känna en främling på en tågstation
 
- Köra en glassbil
 
- Spendera en vår i Japan
 
- Besöka alla kontinenter
 
- Fylla hela mitt rum med ballonger
 
 
 

Bildredigering

Jag älskar att fota och jag älskar att redigera bilder och tänkte visa er ett exempel där jag själv känner mig riktigt nöjd med redigeringen.
 
 
Det var riktigt molnigt när bilden tog plus att himlen blev överexponerad vilket resulterade i att det bara blev vitt.
Dags att göra något åt det.
 
 
Vad jag gör är att jag målar dit en himmel i photoshop. Det är riktigt svinigt och tar oftast fasligt lång tid om det är många små detaljer, till exempel allt underbart hår som flyger i denna bild. Efter det lägger jag på ett egengjort filter jag skapat i photoshop som ger mina bilder en mer analog känsla.
 
 
Nu blev det mer djup i bilden. Himlen ser fortfarande aningen onaturlig ut, men det ifrågasätter man(troligtvis?)  inte om man inte vet att den är konstgjord. Själv tycker jag att det blev en otrolig skillnad mellan orginalet och vad som blev av det efter en lördagskväll av redigering.
 
 

Det där med tumblr

Jag älskar tumblr, det är en sjukt underbar värld som uppslukar en så fort man kliver in. Jag kan lungt säga att tumblr och 9gag är anledningarna till att jag inte sover om nätterna. Ni får jättegärna besöka min tumblr, men framförallt tipsa mig om ni vet nån bra och så klart er egen :)
 
 
 
 
 

Hästar

¨

Att tillägga så gick vi in i en random hage och fotade med dessa hästar vilket var jätteläskigt. Dem ville äta upp mig.
 

Sommarfält

Jag har så många fina bilder att visa er! Sockerbitar på fält, gula blommor så långt ögat kan nå. Det enda som sög under detta photoshoot var att molnen surade rejält uppe på himlen så nån sol fick jag inte med. Det förstör det ju ganska rejält eftersom att jag älskar att fota i vackert motsolsljus som ger brinnande konturer. Trots det är jag sjukt nöjd med bilderna.
 

Blåbär

Blåa fingertoppar, lila läppar, smaken av blåbär på din tunga.
 

Höst

 
Jag är så dum, för jag längtar efter hösten. Den kalla morgnonluften, affärer som fylls med stickade kläder, lövernas färger.

Jag älskar flygplan

Det flyger ovanligt många flygplan på himlen där jag bor, väldigt lågt. Jag älskar det.Jag får liksom rysningar på ryggen av att se ett plan på himlen och kunna följa dess spår med fingrarna.
 

Just nu

Idag har jag fotat som en galning, och kommer dessutom fota ännu mer. Därför har jag lite bråttom just nu med att packa ihop fjädrar och ladda kammerabatterier osv. vi hörs snart!
 
 
Sneakpeak
 

Min trevliga fredagskväll

Tog nyss en trevlig liten promenad tillsammans med Young folks i hörlurarna mot mormor eftersom att jag skulle låna två böcker om Australien. I klassisk mormor anda fick jag med mig lite mer än bara två böcker. Det är så spännande, man vet aldrig riktigt vad man får.
 Dem två böckerna hon köpte i Perth för trehundra år sen och två virkade dukar jag ska sy om till väskor
 
 
Två spännande band som jag ska använda till ett upcoming photoshoot tillsammans med Fannie som aldrig blir av eftersom att vädret inte vill. Plus lite tråd och nålar till mitt väskprojekt. Sen fick jag med mig det coolaste gitarrband jag någonsin sett.
 
Har dessutom på mig mina finaste strumpor med söta katter på som Ebba köpte till mig i New York. Ska börja samla på roliga strumpor har jag bestämt. Hittils är detta mitt enda par.
 
Nu ska jag se Juno för 12146 gången och äta jordgubbar.
 

Vad jag tycker om just nu

 
Strösocker, rosenblad, spetskragar, soljus, vykort från italien, ljudet av klangen som uppstår när silverskeden rör om i teet och slår till tekoppens kanter, tjocka böcker om en outforskad kontinent, fågelkvitter, gräddtårtor
 

Min tredje juli dag

 
Vilken underbar dag det har varit. Jag har firat min gammelfarmors 99 årsdag, bakat två tårtor medans jag lyssnat på Håkan, gosat med en ettåring, besökt ett bibliotek och lånat böcker om astronomi, lyssnat på en av mina absoluta favoritlåtar, plockat blåklockor och skrivit brev till Sydney på ljusblått brevpapper. Hoppas att eran varit minst lika bra :-)
 

Utmaning/before I die

Som ni kanske minns bad jag er att ge mig tio utmaningar för några inlägg sen. Saker i stil med before-I-die grejer. Nu har jag plockat fram 7 stycken bra, men ni får gärna komma med fler förslag. Det vore jättekul om det inte bara var jag som gjorde dem heller, häng på och få någotning trevligt att blogga om ifall ni vill :)
 
 
Att se solen gå upp och ner på Midsommarafton stod på min before-I-die lista. Det var underbart, som om tiden stod stilla. Dessutom är känslan av att göra någotning man har velat uppleva länge helt underbar.
Min profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons