Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

Före och efter

Jag har fått flera förfrågningar om att lägga upp före och efter bilder. Det finns fullt av sånna i min dator så varför inte? Det är alltid kul att se hur andra arbetar för att få fram sin unika prägel  :) Tänkte visa er tre exepel, från lite fix med brightness/contrast och färgtoner till lagerarbete i photoshop. 
 
 
Varmare toner och ökad kontrast
 
 
Blått filter och lite mer kontrast
 
 
Ökad contrast/brightness, kallt filter i kanterna, ett varmt filter i mitten, två egenskapade lager som föreställer snö (varav ett med rörelseoskärpa, syns då vissa streck är lite utdragna), sen har jag målat över med en brush som jag gjorde själv för att ge lite mer liv i snön.
 
 

Konsten att göra ingenting

Jag ligger i min säng och tänker efter vad jag gjort dem senaste 48 timmarna, det ekar tomt. Jag har inte gjort någonting produktivt, något jag måste göra, något jag inte vill. Jag har haft långa frukostar på min balkong tillsammans med böcker. Jag har tagit långa duschar. Jag har legat i solen. Jag har suttit framför min dator. Jag har spelat piano. Men jag har inte gjort något produktivt. Och det har varit så otroligt skönt, att bara få vara. Bara släppa allt för några dagar och vara en död amöba. Nu ska jag ta och äta chips och se en film. För det är jag värd.
 
 

hår

 
Är fast besluten om att jag ska lära mig fler roliga frisyrer. Är det någon som har någon ide? Har spenderat hela dagen med att surfa runt på tumblr/weheartit för att hitta inspiration.

Es segelt in mich

Du sitter stilla med krummade axlar och låter blicken leta längs horisonten. Varje hjärtslag skapar rysningar längs din ryggrad. Havet vilar stilla framför oss. Vi är precis i början av livet, varandra, sommaren, euforin. Jag tror att det är en dagdröm men då vrider du på huvudet och kysser mig och kyssen är alldeles för underbart verklig för att vara en illusion.
 

Hejsan hoppsan

Hej kära läsare! Nu är jag hemkommen från några trevliga dagar på Svartlöga med Amanda. Helt ärligt har jag inte gjort så mycket än att fota vackra solnedgångar, löst korsord, ätit riktigt mycket mat och skrattat åt dåliga skämt. Vädret har varit halvbra så det blev tyvärr inte lika mycket fotande som jag hade planerat. Men jag kan stolt säga att jag istället har lärt mig att fläta fiskbensfläta, inbakat och waterfall braid på Amanda som har världens tjockaste hår. Sen vill jag be om ursäkt för att jag glömde att berätta att det inte blev någon bloggning. Det fanns knappt någon teckning på ön och jag och Amanda var tvungen att gå runt halva ön för att kunna posta nått på instagram. Till sist vill jag visa er en vacker solnedgång som jag och Amanda betracktade från en ångbåtsbrygga. Bilden är oredigerad, vilket nog säger en hel del om hur otroligt vackert det var.
 

Midsommar

Glad midsommar på er alla! Snart bär det av mot några dagar i Stockholms skärgård med Amanda. Ska försöka att förlora huvudet lite under tiden och det ska bli så skönt att komma ifrån min vardagsbubbla.

Jag har fått in några roliga utmaningar, men kom gärna med flera :) -> härKan inte lyssna på något mer passande idag;

En Midsommarnattsdröm - Håkan Hellström

Psykadeliskt

Nu har jag spenderat kvällen med att fota Fanny och Greta. Det bubblar i magen när jag tänker på hur bra bilderna blev. Sommarvarm luft, vildvuxna hästhagar, ljusa tyger, siluetter som lyses upp av solen. Sen gick vi vidare till Rösjön och jag tog psykadeliska bilder på Fanny. Hon såg död ut när hon flöt med blicken långt borta i sin röda klänning mot den bleka huden. I morgon ska jag gå igenom och redigera alla 997 bilder, men nu ska jag äta en kaka och se en film.Fannys såpbubblor var gamla och sura och sprack bara när vi försökte blåsa.Greta blev attackerad av ett andstimm. Det var många, många fler än dem som syns på bilden och dom var blodtörstiga och galna.Jag älskar before i die listor

Igår satt jag i skräddarställning i Sofias rum med Amanda och Smilla. Vi började bläddra lite i Sofias underbara skrivbok där hon har täckt flera sidor med en lång "Before I Die" lista. Jag tror nog att alla har en, vare sig den är nerskriven eller inte. Själv har jag börjat skriva ner några av mina tusentals drömmar längst bak i min favoritskrivbok.Vi började i alla fall diskutera om att vi skulle göra en sak på Sofias lista då och kom fram till att det antingen fick bli köpa en drömfångare eller baka en regnbågstårta. Vår disskution odlade en liten ide i mitt huvud. Vad säger ni om att ni ger mig 10 utmaningar i Before I Die stil, så försöker jag klara av alla innan sommarlovet är över? Jag ska bila ner till Spanien vilket betyder att jag antagligen kommer besöka många konstiga platser som ger många konstiga möjligheter. När Daniel åkte till Paris var hans mål att kissa högst upp i Eiffeltornet och det gjorde han. Sånna coola saker vill jag också göra. Hej svej!

Cali kid

Vill så gärna åka till Kalifornien. Åka i en skrotig bil längs pacific coast highway och lyssna på ett blandband, tassa barfota längs stränder, leva på en tight budget så det enda man har råd att äta är nudlar som man kokar över en brasa. Ända sedan jag blev besatt av att gå runt i skogen och krama träd har jag velat åka till Redwood National Park. 992 dagar tills jag fyller 18. Efter att jag fyllt arton ska jag resa som en galning. Tills jag hittar en plats jag faktiskt kan tänka mig att bo på. 

Crystalised/Söndag

I morgon ska jag skriva djup poesi, spela piano, skriva brev, lyssna på the xx, läsa, gråta, lära mig ett nytt ackord på gitarren, fortsätta min lista på spännande plingljud och dricka citronvatten. Hur ska din söndag se ut?
The xx - Crystalised

Att fallaI've fallen out of favour
And I've fallen from grace
Fallen out of trees
And I've fallen on my face
Fallen out of taxis
Out of windows too
Fell in your opinion
When I fell in love with you


Falling - Florence + the Machine

Tuvstarr

Nu har jag precis kommit hem från en fotorunda med Fannie. Kännslan av att veta att kameran är fylld men ännu osedda guldklipar är bland det bästa som finns. Vi hade egentligen inte så många ideer, men jag ville ha en John Bauer kännsla över det hela. Det var vidrigt för det var mygg överallt, men nu efter att ha fört in bilderna kan jag lungt säga att det var värt det.

Första smakprovet

Livet börjar härVi sitter hopkurade under samma filt och ser ut över staden.  Allt är fult utom himlen som har börjat färgats ljusröd i kanten. Luften är rå och den gör ont att andas in. Inte en enda levande människa är utomhus. Inga bilar på gatorna. Lyftkranarna står stilla och avtecknar sig mot horisonten. Mina ögon är trötta och jag gömmer händerna i tröjärmarna. J2 nynnar på en bekant melodi. En sång som är skriven långt innan vi föddes, och kommer sjungas långt efter att vi försvunnit. Det ända som hörs är hennes ljusa nynnande och luftkonditioneringen. Annars är allt stilla. Så fruktansvärt stilla.

Jag lägger huvudet i hennes knä och ser upp i himlen. Det slår mig att allt är så blått. Några sekunder tappar jag greppet helt och det känns som att jag glider, snurrar iväg. Jag absorberas av det blåa. Vart jag än vänder blicken ser jag inget annat än himlen. Det känns som att jag faller men samtidigt kommer jag närmre, högre. Det kittlar i min mage. Tanken av att vara där uppe är svindlande.

 

J2 börjar dra med sitt finger över min panna. Små, små streck. Hon viskar att det är stjärnor, stjärnor hon kan se på himlen om hon koncentrerar blicken tillräckligt. Just som vi känner oss som allra ensammast hör vi ett avlägset brus och en brinnande ljusboll börjar långsamt röra sig mot oss. Den är långt bort, och jag betraktar den fascinerat. Det är ett ufo, en komet, en fallande stjärna. Tillsammans ser vi den förvandlas från en diffus ljusboll till ett flygplan. Den flyger lågt över oss, så lågt att jag kan se luften skakas kring den och hur det vita spåret den lämnar efter sig långsamt luckras upp.

En miljon och sommarlov

Ville bara skryta lite och säga att jag nu totalt har fått över en miljon likes på instagram. Helt sjukt, hur hände detta? Det är inte heller långt kvar tills jag får 50 000 följare, vilket också är overkligt på tusen olika vis.

Och nu är skolhelvetet slut! Kan inte sluta le åt det faktum att otroligt många lediga dagar ligger framför mig.
Nu ska jag ta och knalla hem till J2 och sen vidare mot Amanda och Hägernäs strand för lite gos på en egentligen ganska tråkig strand med andbajs överallt. Men mamma har köpt pringles så det räddar lite.

Här är det fantastiskt att bo

Igår satt jag och skrev brev på balkongen när solen plötsligt tittade fram mitt i ett oväder som aldrig riktigt ville sluta. Jag sprang ut i crocs på våran underbara trädgård och fotade allt det blöta, gröna, lummiga.
Sen postade jag mitt brev som lär ligga i en brevlåda i Kalifornien om en vecka och gick till Rösjöhallen och köpte pringles.

Från ovan till under
Att bara få ligga i gräset och räkna flygplan med dig


Och förresten
himlen är en magnifik uppfinning tycker jag

Kommentarer och sånt

Jag ville bara säga tack till alla som tog sig tiden att berätta om sig sjävla på mitt Vem är jag inlägg. Det var riktigt kul och intressant att läsa. Och nu när jag ändå är igång ber jag om ursäkt för att jag är så dålig på att svara på kommentarer. Men ni ska veta att jag läser varenda en, och jag blir lika glad och förvånad varje gång. Att läsa nya kommentarer är som att dricka varm choklad, jag blir alldeles varm innifrån. Lyssna på Dirty Paws av det underbara, islänska bandet Of monsters and men. Påminner mycket om Edward Sharpe & the magnetic zeroesDe senaste 24 timmarnaIgårkväll tog jag mig en tvåtimmarspromenad med pianotoner och rispiga röster som sälskap. Det är så underbart där jag går, och jag fantiserar om framtiden. Fast det gör jag alltid. Ibland är det jättesvårt att leva i nuet.Jag hittade små liljekonvaljer, och en himel i ett litet hav.Jag har köpt ballonger styckvis för att skapa min alldeles egna bukett av sprakande färger. Snart ska jag ha ett photoshoot, åh som jag drömt om att få fota med ballonger en vacker sommarkväll jättelänge. Förväntningar = skyhöga. Och så har jag studerat spännande ackord.Såhär har jag gått klädd, med alldeles underbara, glassiga strumpor i ljus pastell.Och så har jag kikat efter postbilen genom balkongräcket. Och gått runt i mina nya röda converse köpta i New York av mammas kompis. Vill också dit ju.

Hoppas allt är bra med er, kram

Spets och plisseratKänner mig som en prinsessa när jag tassar runt i dessa fina kläder på mitt rum. Båda är nyinköpta från hm och har äran att klä mig när jag går ut åttan. Jag känner mig fortfarande kräksjuk och illamående på allt skolarbete, fastän det tar slut i morgon (sista skoldagen med lektioner). Nu vill jag bara iväg långt bort till en plats jag aldrig besökt, och då suger det apbajs att mina föräldrar planerar världshistoriens tråkigaste semester.

oh runaway

Jag har aldrig nämnt det förut men anledningen till att jag valde namnet runaway för instagram och sen min blogg är för att jag vill att mina bilder ska kännas som en flykt från verkligheten. Och det är verkligen vad jag behöver just nu. Mitt liv är inte hemskt på något vis, men jag är så hjärtskärande trött på att vara fast här. I mitt liv. Med vetskapen om att min ålder håller mig tillbaka att göra vad jag vill. Jag vill ju resa! Jag vill göra dumma saker! Jag vill vara ensam. Varför går det inte?RegnsmatterÅ vad jag älskar att dem senaste dagarna har varit regniga och höstiga. Jag har legat begravd i min säng och sett på Vampire Diaries, läst och ätit lakrits. Naturen exploderar liksom i gröna färger när det regnar. Kollar man noga genom mitt fönster kan man skymta en röd liten stuga. Det tycker jag är mysigt.Jag har spelat mycket piano, särskilt comptine d'un autre ete, l'apres midi som är så fin att man får gåshud längs ryggraden.Läst om Sam och Grace och deras omöjliga kärlek för att fly min egna verklighet.

Vem är jag?Hej fina läsare

I det här inlägget tänkte jag berätta lite om mig själv, för det känns inte riktigt som att jag låtit er få veta vem jag är. Det är skönt att låta bilderna få tala för sig själv ibland, och jag är en bekväm människa (läs lat, och vem är inte det förresten?) så det är inte jätteofta jag verkligen tar mig tid att sätta mig ner och skriva något vettigt. När jag ska beskriva mig själv skriver jag bara oftast namn, ålder, hemstad och något jag gillar. Men hur tråkigt är inte det?

Ända sedan jag var liten har jag vetat att jag vill skriva. Det är det första minnet av en dröm jag haft; att få ge ut en bok. Och det är det fortfarande. Åh vad jag önskar att min svenskalärare var en sån där underbar, kreativ och engagerad människa som pushade sina elever till att skapa fantastiska saker. Så är det verkligen inte.
Vad jag lärt mig av detta liv hittils är att vara ödmjuk. Jag kanske inte verkar ödmjuk på utsidan men det är något jag alltid tänker på - att inte döma, och inte sätta sig över någon. Ibland är det bara så svårt för det finns så många idiotiska människor!

Musik har en otroligt stor roll i mitt liv, och jag samlar på spännande ljud i mitt huvud. Dem ljud jag tycker mest om är spännande pling ljud och jag drömmer om att en dag äga en stor och fin harpa. Just nu spelar jag piano och gitarr. Även om jag går upp tidigare på mina sovmornar för att få tid att spela piano har jag aldrig kännt den där känslan av det är det här jag vill jag göra. Min fascination för musik kommer alltid att följa efter mig, men jag vill inte bli musiker på samma sätt som jag drömmer om att bli författare och fotograf. När jag är på konserter tycker jag mycket om att bara få stå stilla och observera och suga in hur musik, scenografi, ljus och en hoppande publik smälter ihop, men jag tycker faktiskt inte om att stå i publiken. Jag vill hellre fota allt. Det gör att jag känner mig obekväm och lite ledsen eftersom att jag missar så många fina fotomöjligheter.

Jag har haft destruktiva förhållanden till mig själv, men sanningen är att jag faktiskt mår riktigt bra just nu. Jag umgås med folk jag gillar, och som tycker om mig tillbaka. Jag gör roliga saker, jag bryr mig inte om så jättemycket och försöker att inte snegla på klockan. Jag känner mig obekymrad och det är så himla underbart att få leva så.
Just nu vill jag bara gå ut grundskolan och få börja på ett trevligt gymnasium där dom kanske, förhoppningsvis lär ut saker som man faktiskt har nytta av.

Nu vill jag så gärna veta vilka ni är, för jag är så nyfiken. Jag vet ju att jag har en trogen skara läsare, men långtifrån alla kommenterar vilket gör att jag bara vet ungefär fem personer som läser min blogg. Jag skulle bli så himlans glad om du kunde skriva en kommentar om dig själv; skriv bara ditt namn eller skriv hela din livshistoria eller något däremellan.

Kram

Räknade dagarSommarlov om 12 dagar, den taggar vi på!

Till Le Ballerine: Jag bor i en äcklig liten förort till Stockholm med mycket skog och moderater. Även kallat Täby.
Min profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons