Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

Tvåtusentolvs sista vårdagSista vårdagen. Iiiiiiiiiiiiiiih som jag längtat.

Och tiden hann ifatt mig.

Bild från mitt härliga photoshoot med Becka och Greta. Jag älskar att fota människor med riktigt bra kroppskontroll (Becka = konståkare = graciösa hopp på en sommaräng) , åh det är så härligt att se människor som vet hur dem ska styra varenda liten muskel för att få fram en graciös rörelse. Bah drömmer om att få fota ballerinor.

Fritt fall

Vad kul att det var så många som bidrog med lite trevlig musik till spellistan Fritt fall (särskilt tack till dig cikorias som la till Radioactive - Imagine Dragons för den var riktigt bra). Fortsätt gärna att lägga till låtar när du hittar något bra och annorlunda :)Om du inte har någon aning om vad jag snackar om --> här

Om du vill subscriba och hjälpa dela med dig av udda och bra låtar --> här

Final result for RödluvanHär är det slutliga resultatet från mitt fotoshoot med Fannie och temat Rödluvan. Jag lade till snö för att försöka få en mer sagolik och otrovärdig bild. Är lite sugen på att göra något Snövitsliknande faktiskt.

Mitt rum IIIJag bestämde mig för att rensa lite i min garderob istället för att plugga fysik. Nu ser det alldeles luftigt och fint ut, sanningen är att ungefär 70% av mina kläder ligger nedtryckta i små lådor runt om i mitt rum bara för att jag inte har hjärta att slänga dem.

Sommarnatt

Inatt satt jag med J2 på hennes tak och såg solen gå upp till Bon Ivers melodier. Det var skönt, tiden stod liksom stilla och det kändes som om vi svävade runt i himlen eller befann oss i ett annat universum. J2 ritade osynliga stjärnor i min panna. Det var harmoniskt (första gången jag använder ordet för att beskriva någonting).Jag fotade J2 när hon stod vid takkanten och såg ner på världen. Jag tycker det ser rofyllt ut, och som om världen väntar på oss. Stjärnorna lyste på den blåa himlen (som aldrig blev nattsvart) men man var tvungen att kisa riktigt länge för att hitta dem.

J2

Pricken undrade varför J2 heter just J2, så jag tänkte berätta lite om henne eftersom att hon dyker upp här rätt så ofta. J2 och jag går i samma klass och vi umgås nästan varje dag. På något sätt liknar vår relation den ett gamalt par har.J2 har många namn, fast hon är döpt till Julia, precis som jag. Och eftersom att jag är född först av oss två fick jag heta J1 och J2 fick heta J2. Jag vet inte riktigt hur vi kom på detta töntiga namn som låter som en förkortning på en maskinvara, men jag gillar det. J2 kallas bara J2 i skriftligt tal. När vi är tillsammans kallar vi varandra Julia eller mannen. "Mannen" har liksom förlorat sin slangskämtsmening för mig, det är fullt seriöst och jag tänker inte längre på att vi kallar varandra för det. J2's allra riktigaste namn är Pontus, för innerst inne är hon en Pontus.

Maj maj sommar

Idag har jag knallat runt med J2 inne i stan. Trots att jag har haft löjligt mycket otur dem senaste dagarna har vädret gjort dem bra. Jag letade runt efter en fin avslutningsklänning och hittade en bra på Topshop (lovar att ni får se den snart). Är luspank men vill ha allt jag ser, särskilt hela Urban Outfitters sortiment. Bah.

SkälvaIdag gick jag, Becka och Greta ner till Fjäturen för att fota. Det var helt underbart; fåglar sjöng, solen värmde, blad från körsbärsträd virvlade i luften och hela ängen var fylld med gula maskrosor.Det var som i en saga.(Det här är första inlägget jag kategoriserar som summer - photo 2012, helt underbart)

Dagdrömmar <3

Nu har jag spenderat massa slöstid på att söka taggar på storbrittanien, london, irland osv på tumblr och dessutom sett Notting Hill, vilket resulterat i att jag är fruktansvärt sugen på att åka dit. Skulle jag få en flygbiljett gratis skulle jag dock helst åka till Sydney, eller Auckland. Innan jag dör ska jag ha bott i antingen Australien eller Nya Zeeland. När skolan blir för ointressant vandrar min fantasi ofta iväg långt bort, och jag älskar dessa dagliga små utflykter. Det är 1019 dagar kvar tills jag fyller arton. Tiden har en tendens att rinna iväg men samtidigt gå otroligt långsamt. Ibland tror jag att jag lever i två tidszoner för jag finner ingen logik i det hela.Sist men inte mins en liten avstickare: för eran information är det exakt 5555 dagar sedan jag föddes. Känner mig fräs.

flyg du lilla fjäril flyg

Idag har jag läst hundra sidor i just kids, lyssnat på bra musik, klarat mig igenom ännu en skoldag och bakat en äppelpaj. I ett  hörn i brevlådan hittade ett litet brev från Signapore. I morgon ska jag sätta mig på balkongen och skriva brev till Kalifornien, Skåne och Malaysia.

Sen gick jag ut i skogen:Jag kan gå där hur länge som helst, det är som mitt andra hem för jag spenderar så mycket tid där.

Ibland är det så vackert så jag måste ringa J2. Hon säger att jag är sentimental. Ibland kan jag inte hantera det vackra och då måste jag springa runt och fota för att det inte ska explodera inombords.Sen kom jag till en hästhage där betet vuxit sig försommarhögt och gula maskrosor bildade ett hav av små gula stjärnor på gräshimlen.

Så jag la mig ner i det tjocka gräset och kände stråna kittla mina kinder och ovanför mig flög flygplan förbi. Jag kunde räkna till fem på himlen under tiden jag låg och vilade. Alla var på väg hem.Sen låg jag där och hade fjärilar i magen för jag kom på att livet var så vackert. Och solen var röd och rund som en tomat och jag skrev dikter i huvudet. Det förundrar mig lite att en bästa vän eller skog och lite sol är det ända som krävs för att göra mig hög.


Instagram födelsedag

Idag är det exakt ett år sedan jag skaffade instagram. Har firat det med att vara ute i solen och njuta av detta härliga försommarväder och lyssnat på Cornelis Vreeswijk. Det är ju rätt så galet hur den appen har förändrat mitt liv. Här får ni ta del av lite inside information i alla fall haha :)

Fritt fall

Hej fina läsare

Nu har jag skapat en spellista på spotify som heter fritt fall (för dem bästa låtarna är dem som får hjärtat att slå ett extra slag av extas när dem exploderar). Snälla hjälp mig att fylla denna spellista med underbara låtar! Jag har gjort den Collarobative (så nu borde nog vem som helst kunna lägga till låtar?) och lagt till några av mina favoritlåtar. Det spelar ingen roll hur många du lägger till, om dem redan ligger i listan osv blablabla. Det skulle vara jättekul om vi var flera som gjorde detta ihop och delade med oss av våran musiksmak. Detta ska bli en mastadont lista där man ska kunna hitta massa ny spännande musik! Vad säger du, är du med? :)

--> Fritt fall

Glimtar

Idag smög vi oss upp på taket och dansade tills solen gick nerMen först satt vi på en balkong och åt nachos och lyssnade på Miike SnowVi snurrade iväg oss själva till Charlie BrownSen blev J2 trött och då sprang jag runt och fotade molnenJ2 dök i himlenMan ligger helt enkelt på rygg och håller händerna vid sidan av ögonen så att man inte ser någonting runt omkring och då sugs man liksom upp av allt det blåBra musik du borde lyssna på (aka soundtracket till min vår som femton år) :

Hemlig låt 1
Hemlig låt 2
Hemlig låt 3
Hemlig låt 4
Hemlig låt 5

Vad vi gör

Vad vi gör:

Vi ligger på mitt golv, hand i hand, och reser i yttre världsrymden till det okända,

färgar håret så att det ser ut som himlen en bekymmerslös dag,

håller andan i språnget mellan två världar,

drömmer om sommar,

och Paris,

lyssnar på LP skivor på ett golv täckt av en heltäckningsmatta och låtsas att vi är i London,

äter m&m’s tills tänder och tungor är blåa,

skrattar när Sunshine från Livets Ord ringer,

försöker plugga men går och köper glass istället,

klättrar upp på taket mitt i natten,

biter i fötter och

öron,

rymmer från idrottslektioner,

slåss,

låter hoppet gro för nu är det mindre än tre år kvar tills de fria dagarna,

förfärar oss över  att Hultsfred bokar bättre artister än Way Out West,

ser på gamla Disneyfilmer,

och hatar dem nya,

sitter på vardagsrumsgolvet och pratar om ingenting men ändå väldigt viktiga saker,

snor kritor från bildsalen,

fake a brittish accent

so we never have to shut up,

önskar att vi var födda under 1950-talet i USA

så att vi hade kunnat vara en del av hippie generationen

och sett Jimi Hendrix spela på Woodstock -69,

Holocene

Skolan äter upp mig med sina krav. Dö skolplikt, dö långsamt. Men just nu känns det helt okej ändå för fyra dagars ledighet ligger framför mig, och sen så ska jag ju se Maskinen i morgon.

Om det blir fint väder ska jag gå till ett av mina nyupptäckta favoritställen:Det passar väldigt bra att lyssna på Bon Iver när jag är där.

Charlie BrownJag spelar piano, det är min besatthet. Jag sätter klockan tidigare på sovmornarna för att hinna spela lite och spenderar nästan all slöstid vid pianot. Här är i alla fall en film när jag spelar min favoritlåt, J2 sitter i bakgrunden och ser ut som en lama.

Dreamer 75mm

Idag inhandlades denna mycket underbara plastkamera på
(uäh) överprisade Urban Outfitters. Men det är okej för jag tycker att den är värt det. Det är galet spännande att fota analogt! Ibland önskar jag nästan att jag hade levt på en tid då inte varenda fjortis ägde en systemkamera för att ta bilder med blixt i en smutsig spegel.

fghjklÄr helt uppslukad av Jag är inte rädd för mörkret.

Och att spela piano.

Att fota bebisar

För några dagar sen kom mina fina småkusiner på besök. Dem är ett och ett halvt år vilket betyder att dem tycker om att springa runt och riva ner saker. Trots det går det inte riktigt att bli irriterad på dem. Dem är ju så gulliga.Det är otroligt svårt att fånga dessa små saker på bild! Dem rör sig hela tiden och när dem väl sitter stilla varar det i ungefär 0,5 sekunder.På de första bilderna är Liv, och på dem understa Nina. Liv kan säga mamma och någon slags bebisvariant av hej. Nina kan säga tutte och prutt. Blir spännande att se hur det utvecklas haha.

Lugg

Igårkväll klippte jag av en del av mitt hår. Huset sov, och saxen ropade liksom på mig från badrummet. Nu har jag en ojämn, felklippt och charmig lugg. Tror att ungefär tio centimeter försvann. Det var läskigt och befriande.

mjuk mossa

I lördags fotade jag Fannie till en skoluppgift med temat Rödluvan.Bilder som funnits i mitt huvud rätt länge, en slags bearbetning av min barndoms inspiration.

Idag är det söndag

Idag ska jag:

lyssna på bra musik, plugga kemi, spela piano, gå en promenad, skriva brev, beställa framkallningar av mina bilder, redigera bilder, äta något gott och se 500 days of summer.

I luftenLjuset/skuggorna och rörelserna i dessa bilder får det att hoppa av lycka i min mage. Jag tycker det är löjligt kul att fota.

världen vart är duIdag gick jag på utflykt med snuviga Julia. Vi slog oss ner på en klipphäll precis vid vattnet och lyssnade på sommarmusik och det kändes verkligen som mitt i sommarlovet för jag hade förstora solglasögon på mig och fötterna torkade på en minut efter att jag doppat dem.Julia hade med sig sin virkning men hon sprang mest runt och dödade myror with kindness.
Min profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons