Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

Skriv

Idag har jag besökt ännu ett öppet hus och jag hade ett väldigt intressant samtal med en svenskalärare som arbetade där och hon verkade sådär kreativ och engagerande som man vill att en svenskalärare ska vara. Så nu känner jag mig sådär sprallig i fingrarna och vill mest skriva en fantastisk novell som tar en långt ifrån nuet och jag vill sitta ensam på kafeer i timmar med en sliten anteckningsbok och avsvalnat te och en såndär bekymmelserynka i pannan och skriva sida efter sida i oförståerlig skrivstil. Vad vill ni?
 

Det snöar

Idag har Smilla varit här. Vi har lagat tacos och dukat fint och tänt ljus.Vi har suttit länge och pratat om rymden och vad en själ är och om att skriva och vilja bli journalist och gymnasium och vad som kommer efter det.
 
 
Jag har satt upp min adventsljusstake och nu lyser den sådär varmt och mysigt.
 
 
Idag har jag haft a secret party under mina skor, det är bara ni som får veta. 
 
 
Jag har börjat läsa Twilight på engelska och det är jättehärligt och väldigt mysigt och Sverige är ju precis sådär lagom regnigt och deprimerande som jag föreställer mig Forks så det känns som att lever mitt i historiet.
 
 
Såhär har jag sett ut idag. Fast innan jag kom hem och satte upp håret i en knut var det utsläppt och så hade jag ett spetsband knutet kring huvudet lagom sött.
 
 
En regnig fredag i september mötte jag upp Ebba på söder och hon tog mig till zinken och så gick vi runt där bland second hand butiker och jag hittade den mest underbara kartboken med vackra gamla kartbilder över stjärnhimlen och kontinenter världshav bort.
 
 
 

Bildredigering

Jag har fått många önskemål om att jag ska visa hur jag redigerar mina bilder. Så fort den värsta skolhetsen är  över så ska jag ta tag och visa i flera inlägg hur jag gör. Lovar.
 
 

Tiden på jorden

 
Vad ska det bli av mig. Jag vill fota och resa och skriva och inspirera men folk säger att det är extremt få som har möjligheten att arbeta så. Jag tänker inte ge upp. Jag ska bli bäst jag ska gå längst. Och jag tävlar bara mot mig själv för att jämföra sig med andra är i de flesta fall bara idiotiskt.
Idag har jag varit på mitt första öppna hus hos en gymnasieskola. Det känns lite konstigt att tiden har kommit ikapp en. Dem använder ord och förkortningar jag inte förstår och poäng som låter höga och oåtkommliga och det skrämmer mig en aning fast jag inte är ett dugg rädd. Tiden på jorden blir vad man gör av den. Det är så himla fint att ingen har svaret på vad meningen med livet är så man får bestämma helt själv. För min del är det att må bra. Och jag har lyckats.

Det är lite som att springa och aldrig komma fram

Det är lite som att springa och aldrig komma fram den här känslan av att inte kunda andas för jag är precis under ytan och trycks ner av någon jag inte kan definera för när man kollar upp är allt bara blurrigt precis som det är när man ser under vattnet och jag kan inte avgöra om det är jag själv eller någon annat som håller mig nere.
 
 
Det är sorgligt och vackern och härtskärande att gå runt på stigar och se allt långsamt dö och det smittar av sig på mig och gör mig vemodig och djup i sinnet och lite ledsen.
 
 
Är rödluvan och glittrig.
 
 
Låtar som funkar bra att lyssna på i skogen: Blindsided/Creature Fear/Wait/The Funeral/Possibility/Rosyln
 
 

Endtapes

Nu har jag äntligen sett sista twilightfilmen och känner väl mest  att mitt liv är över för filmerna är över. I morgon ska jag ut i skogen och lyssna på bon iver och strukturera upp mitt liv eller bara ligga på mossan och andas för jag har inte gjort det på länge och ibland behöver man andningspaus. Idag har jag föresten sett två rådjur och gått upp för ett berg och spanat på getter och lerat ner mina skor och köpt en hatt. Hoppas att er dag varit minst lika lustig som min.

Till J2

Det här inlägget är till dig.
 
Minns du när
 
vi var jättekissnödiga vid bussen och började springa för att tävla om vem som kom först till huset och du fick kramp och välte ett staket och jag skrattade så jag kissade på mig
 
när vi delade en B&J på ditt golv med varsinn sked och solen lyste för det höll på att bli vår och våra kroppar var fyllda av extas för det hände mycket fint i våra liv
 
när vi satt på din balkong och det kom flygplan hela tiden och du himlade åt mig för att jag var tvungen att hänga på balkongräcket och beundra dem varje gång
 
när jag skjutsade dig i en kundvagn för att leta efter lamor för det bodde en cirkus inte alls långt från ditt hem och vi hittade kameler som var jättestora och väldigt roliga
 
när vi såg byggarbetarna jobba sitt sista skift från ett hustak
 
när vi sprang mitt mellan två filer genom natten och lyssnade på håkan  och det var stjärnklart och det var en väldigt speciell dag för den skulle förändra ditt då fjortonåriga liv
 
din pappa väckte oss och undrade var saltet var
 
när vi åt mcdonalds vid nybrokajen och det kom en jätterolig duva
 
alla sms i natten som räddat en
alla fula bilder
alla smeknamn
alla konserter
allt gemensamt hat
all gemensam kärlek
alla hemligheter roligheter finheter
 

Gymnasium

Idag har jag varit på gymnasiemässan i Älvsjö med J2. Känner mig mycket förvirrad men har kommit fram till att jag vill gå Sam Media. Någon där ute som läser den linjen, eller någon annan linje och vill berätta? Behöver höra allt som finns att höra så det skulle verkligen vara kul att höra vad alla går, ska/vill/är halvt inne på att välja.
 

November

Sorterar gamla brev och vykort
Lagar mat som smakar varmt och gott
Blundar och sträcker upp armarna mot himlen när den gråter
Lyssnar på musik för högt
Skriver poesi i huvudet
Planerar julklappar
Bokar konserter
Drömmer om 50-talsklänningar
Duschar tills fingrarna blir till russin
Målar tio tår i glitter
Letar gammalt brevpapper i glömda skrivbordslådor
Gråter till Creature Fear
 
 
 
 

Att inte äta kött

 
För 58 dagar sen bestämde jag mig för att sluta äta kött, tack vare alldeles för många dokumentärer om köttets baksida. Och jag lever faktiskt, har inte trillat ihop och dött som folk i min omgivning verkade tro. Jag har lagat min egna mat sen jag gick i sexan, så mina förlädrar märker knappt av att jag inte käkar kött. Jag mår faktiskt jättebra och jag och jag har börjat äta nyttigare, vilket gör att jag orkar mer. Det var verkligen så, efter dem första dagarna kändes allt väldigt bra och huvudet var liksom klarare. Låter halvt galen och frälst, men så är det. Idag när jag ser kött känner jag faktiskt bara avsmak.
 
Anledningarna som fick mig att sluta:
vidriga slaktvideor
inte alltid så snällt mot djur som föds upp endast för att bli kött
sliter på miljön extremt mycket
går att leva utan
saken man äter har tillhört något med hjärta och hjärna
 
Vet inte om jag kan kalla mig för vegetarian, har inte riktigt koll på vart "reglerna" går, men jag äter varken fisk, fågel eller kött.

Viktor

Om ni vill skratta, här är en parodi på mig av Viktor (läs den med djup och poetisk röst, och ni får skratta hur mycket ni vill åt mig):
 
Hej allihopa! Det är jag the one and only, runaway, en flyktbenägen femtonåring som skriver. Idag har jag badat i spektrum och spelat piano, jag håller på att komponera en egen låt, texten har jag skrivit själv såklart. Jag gör allting själv utifrån mina visioner jag får när jag lyssnar på spotify. Jag brukar lägga mig på golvet och suga åt mig all inspiration och använda inspirationen som ett medel till att gör inspirerande saker. Såsom mina fotografier, många av mina bilder har inspirerats av låtar och när jag har varit vaken allt för länge. Men jag försöker bara dela med mig av mitt paradis, den visuella världen som jag lever i som jag andas in, och släpper ut. Från mig, runaway med 60 000 följare, till er.
 
 
Såhär ser Viktor ut. Fotot är inte taget av mig, dock fick jag äran att redigera det.

Åre

 
Nu är jag hemma, glad och förkyld, från en underbar helg i Åre. Det känns det rätt konstigt att sitta här och jag åkte skidor igår. Detsutom kom jag mest med på ett bananskal eftersom att jag frågade min kompis som skulle dit med sin kompis några dagar innan. En gång i tiden bestod mitt liv av att åka snabbast, men dom dagarna är förbi. Kärleken för att åka alldeles för fort och skära genom snön finns kvar, och det kommer den alltid göra. Nu har ni lärt er något nytt om mig. Luften var förresten sådär alldels underbar kall och frisk och himlen var blå så att det nästan stack i ögonen.
 

lol hej

Idag åker jag till Åre över helgen med två kompisar. Det går ej att förklara hur extremt kul det ska bli att få stå på skidor. Tyvärr har jag planerat extremt dåligt så nu måste jag hurry curra. Förlåt! Under tiden jag är borta kan ni väl ge önskemål om blogginlägg? Det är många som undrar hur jag redigerar mina bilder så ett sånt inlägg kommer snart, dessutom har jag lovat att visa mina favoritkläder och min before I die lista. Kom gärna med förslag så lovar jag att skriva ett inlägg. :-)
 
Vi ses på måndag :-) hoppas ni får en lika bra helg som jag kommer få :-)
 
ps. om ni vill följa mig på twitter: dencoolakatten
instagram: juliacaesar
 
 
Såhär ser jag ut för tillfället
 

Att romantisera

Jag romantiserar saker, hela tiden. Det är alltid "i framtiden", alla saker jag kommer göra, lyckan jag kommer känna. Världens bästa känsla är att planera något storslaget. Just nu romantiserar jag vinter. När snön är fluffig, när luften är frisk, när man kan sitta invrad i filtar och samtala i timmar.
 
 
När snön faller sådär otroligt vackert och man står mitt i det och ser sig omkring fascinerat.
 
 
När andetagen lämnar små spår av rök i luften och står stilla innan dem långsamt börjar segla uppåt.
 
 
När man är påklädd i varma kläder och kan ligga begravd på marken en stund och andas nära jorden och betrakta himlen.
 
 
Promenader.
 

ensam lång väg hem

Det ligger en resväska på golvet och jag skulle kunna hitta varsomhellst i mörkret
 
När jag skär genom skuggor och himlen är öppen
 
Och gatlyktorna bländar mig men jag skulle kunna lägga mig på gatan
 
Med fuktig asfalt mot kinden och räkna och då skulle allt vara tydligt
 

Dagar som gått och bilder därigenom


I januari var allt kallt och mörkt. En dag fotade jag Greta med långa ögonfransar och lekte med skuggor och ljus i porträttbild. Det var väldigt kul.
 
 
Februaris kallaste dag gick jag ut på promenad med J2 och våra fötter förvandlades till isbitar. Allt var vädligt vackert och ljuset gnistrade i iskristallerna men det var väldigt svårt att uppskatta för det enda vi ville var att bli uppvärmda.
 
 
En dag i mars tonade jag (eller J2) mitt hår på impuls och det blev annorlunda och fint. När jag vaknade på morgonen var lakanet blått och vi åt frukost i J2's säng som vi dragit ihop med hennes soffa så det var som en båt och vi seglade runt högt uppe i himlen för när man låg ner och kollade mot fönstret såg man bara blått.
 
 
I april begav jag mig in till Kungsträdgården med några vänner och vi fotade. Tyvärr kryllade det av alldeles för många människor och himlen var täckt av moln. Istället gick vi till söder och köpte glass och J2 köpte två LP's på Bengans.
 
 
I maj var jag skoltrött men fylld i extas för sommaren. Man kunde äntligen gå i klänning utan strumpbyxor och när jag inte läste Just kids i ett träd fotade jag dessa två fantastiska vänner och arbetade med redigeringen.
 
 
 
I juni var hagarna gröna och luften ljummen. Jag fotade mycket och var väldigt lycklig.
 
 
I juli mötte jag upp Fannie en sommarkväll och vi cyklade till detta vackra fält. Allt var mest på impuls och  bilderna blev bra. Dagen efter åkte jag iväg med min familj för att bila ner till Spanien.
 
 
I agusti var det äntligen dags för Way out west. Det var första gången jag besökte gbg och jag förundrades över att alla pratade så roligt. Jag måste erkänna att dessa var sommarens bästa dagar.
 
 
Skolan startade tillsut och jag spenderade en del av en varm septemberdag på ett tak med en vän i Vasastan. Sen gick vi södersafari och jag fotade.
 
 
I oktober skiftade löven sådär vackert och jag fotade dessa fina människor. Önskar att jag hade fångat den ännu mer, men när allt började brinna åkte jag iväg till Spanien i tio dagar.
 
 
Och så november. November är grått och svårt att andas i men det har ändå funnits stunder då allt kännts bra. Som i söndas till exempel.
 

Männsklig värme

 
Igårkväll var väldigt vackert. Jag dansade och sträckte upp mina händer mot taket och kramades hårt när hela publiken tillsammans nynnade mänsklig värme snärra kom närmre. Det var lite allmänt hjärtskärande och otroligt fint att få stå där i ett hav av människor och känna sig levande.

 
Efter spelningen hittade vi till signeringen och ja det var ju väldigt fint att få sin biljett signerad och att få ha hälsat på Markus Krunegård himself. Sen sprang vi runt och sjöng och hoppade på en spårvagn till centralen. Vi sprang över plattan mitt i natten (väldigt vackert, kände mig ung), och det visade sig att vi kunde sniglat fram för tunnelbanan kom inte förens om en kvart. Istället tog vi på ett annat tåg som tog oss till Östermalmstorg eftersom att man lika gärna kan hoppa på där. Vid östermalmstorg var det nästan helt tomt och vi var väldigt fnittriga och vad vi än gjorde/sa fick mig att vrida mig av skratt. Jag utforskade hur mycket man kunde luta sig över spåret utan att trilla ner och såg in i tunnlar. Det var spännande. Jag sa adjö till J2 vid tekniska högskolan och satt nästan ensam på bussen hem. Jag lyssnade på djup musik och var med i musikvideo. När jag kom hem drack jag apelsinjuice och skrev i min Memories bok för det hade ju varit en väldigt fin och minnesvärd helg.
 

Pepp

Nu ska jag alldeles snart kila till bussen för att ta mig in till stan och se Markus Krunegård. Citerar J2:
 
Känner bara att det här kommer bli en super fab kväll och jag ska bara glömma allt för det är det man gör på konserter. Konserter är ca det bästa jag vet. Älskar det. så så så mycket.
 
Har detsutom spenderat dagen med att kladda på allt som har glitter i sig på mina naglar. Citerar J2 igen:
 
Det kommer blir så himla fint och jag och J1 har målat partynaglar som glittrar som discokulor och vi är discodivas/tingeling/glitterburkar. SÅ. HIMLA. PARTY.
 
Någon mer som ska dit och tycker att det ska bli lika härligt som jag?
 

vad man kan göra en lördag

Idag har jag:
ätit kladdkaka på ett läskigt/spännande café
träffat en ny människa på en konstig plats
tappat bort mig
sett en tomte
åkt cool tunnelbanevagn (som i new york!)
hoppskuttat och låtsas att jag var en enhörning
sprungit jättefort ner för måååånga trappor
samtidigt som jag sjöng på Emmylou
när en råtta plötsligt höll på att köra in i mig
haft kul
 
 
Nu ska jag:
fira en fin vän
äta tacos
 

Ljus

Vi har köpt ett nytt akvarium.
 
 
Ljuset bryts i vattnet och glaset och bildar världens vackraste spektrum att bada i.

 
Tyvärr går solen ner så snabbt att den perfekta vinkeln för ljuset varar under så kort tid.
 
 
Hade inte så mycket annat att fotografera än mina ben haha, det var i alla fall extremt vackert och förundrande. I åttan jobbade vi med optik på fysiken och jag tyckte att det var väldigt intressant.

Fina saker i mitt rum

 
Här skriver jag brev och målar rådjur.
 
 
Det här är min favoritanteckningsbok i den listar jag fina saker, skriver upp vackra meningar och skriver om min höst.
 
 
Jag har sparat vackra löv från höstens vackraste dag då solen lyste och och värmde så alla löven exploderade.
 
 
Fina saker på mitt vitrinskåp.
 
 
Precis så en biljett ska se ut efter en kent konsert.
 
 
Jag har väldigt många kartor i mitt rum. Tyvärr får jag varken nåla eller tejpa på min vägg så jag har satt upp mina kartor med post it lappar.
 
 
Jag gillar jordglobar.
 
 
Och hattaskar.
 
 
Och mysiga fönster.
 
 
Jag letade fram dessa stjärnor i förrådet för att det är så gosigt nu när det är så mörkt. På dörren sitter en gammal karta över Moskva.
 
 
I min fina Memories bok skriver jag om mitt femtonåringa liv och fina minnen och människor så att jag ska minnas när jag blir äldre.
 
 
En vallmo som jag sparade för att vallmo är den vackraste blomman.
 
 

Varma strumpor och gamla biblioteksböcker

Min skoldag har spenderats i ett litet skolbibliotek med J2 och vi har bläddrat i böcker om astronomi, studerat vackra fjärilar i sydamerika och jag har lånat lyrikböcker för att ord är så vackra särskilt om man läser dem om och om på små rader. Jag har gått klädd i klänning, tjocka strumpbyxor och gosiga strumpor. När jag bläddrade i en stor bok om FN ramlade det ut fotografier någon hade lagt där. Dem måste varit tagna nånstans i Asien och tyvärr stod inget datum. Men jag snodde en ändå. Nu har jag en del av en okänd människas historia mellan pärmarna på en diktsamling.


 
 
 

kladdkakedag osv

 
Hej vänner! Idag känns allt lite bättre. Efter skolan hämtade jag och J2 ut våra Krunegårdsbiljetter vid centralen, sen köpte J2 en glass för att fira. Jag ska på konsert på söndag, alldeles underbart. Behöver höra alldeles för hög musik och snurra bort mig ett tag. Nu på kvällen har jag gjort en god kladdkaka (tack för receptet) och Ebba (som för nuvarande ligger i min säng och ser ful ut) är här och vi diskuterar Södra Latin och jag vill väldigt gärna börja där. Snart börjar all gymnasiehets och vartfan ska man börja? Vill väldigt gärna börja Estet media foto men det känns alldeles för flummigt. Hatar att tänka på framtiden på ett ansvarsfullt sätt, älskar att tänka på framtiden och planera alla fina saker man ska göra. J2 var väldigt söt på tunnelbanan (skojar).
 
 
 
 

tvåtusen tack

tack för alla fina kommentarer. tack. ni är bäst och det betyder. <3
 
 

Idag

japp, livet är pure shit. Känslorna snurrar till det för en. Några vackra bilder har jag ej att bjuda på idag, bara ren skit. Behöver denna vecka för att reda ut saker, ni vet, dricka te och vila mot en väns axel och lyssna på sorgsna markus krunegård-låtar genom natten för att sen totalskita i skolan. Och i takt med att dagarna går blir man bättre, tillslut.
Jag har spenderat kvällen hos J2 för tröstätande (pannkakor med mycket socker på och pepparkakor) musiklyssnande (snurrat runt på halt golv till midnight city tills livskanten snuddades ut) och gosande (hela J2).
Har ni något fint att berätta så gör det gärna. Tänk er att jag är Haiti och varje glad sak är som ett bidrag.
Det var allt för mig.
 

hm

Vill ha: sommar
Vill vara i: Göteborg
Vill vara: ung
Vill vara: söt, rolig
Vill må: lycklig
Vill lyssna på: Håkan
Vid: Slottskogsvallen
Den: 8 juni
Vill gå klädd i: pasteller
Vill gå klädd i: stort leende
Vill ha: hela framtiden framför mig
Vill träffa: nya, spännande människor
 

Såhär lever jag

Jag ska visa er mitt rum snart. Först måste jag bara få ordning på det. Har ni själva bloggat om era rum, eller om ska göra det: säg till! Det är alltid lika kul att se hur folk bor :-)
 

Första fredagen i november

 
Idag har jag gosat runt på söder med denna finis (Rebecka, som för övrigt är model på bilderna i inlägget under), precis så som jag ville spendera mitt höstlov. Vi har kikat runt på illaluktande second hand butiker och kollat på dyra kristallkronor (vill ha en i mitt rum), vi har fikat och sett mörkret lägga sig över Stockholm från Katarinahissen. En riktigt härlig dag. Såhär cool har jag gått runt idag:
 

 
Min profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons