Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

Sista dagen i oktober

 
Idag har jag tassat runt med J2  på söder och jag köpte dessa två fina klädesplagg från hm. På väg till Beyond Retro blev vi stannade av en streetfotograf, trevligt trevligt. Sedan såg vi en gurka på tunnelbanespåret och jag tyckte väldigt synd om hen. Efter innhandlande av kläder jag behövde men ej hade råd med tog J2 med mig till cafe 60 som jag aldrig innan besökt. Det var mycket mysigt. Någon som vet några fler trevliga cafeer i Stockholm? :-)
Hörde att Lana Del Rey kommer till Sverige men det känns ju förskräkligt att en ståbiljett nästan kostar 700 kr. Blä. Idag är det förresten sista dagen i oktober, mycket sorgligt, jag älskar oktober.
Oktober är übergosigt och man vill bara gosa ner i lurviga strumpor och te och böcker och bon iver ja jätte klyshigt men alldeles underbart. November är grått och regnigt.

Dem sista dagarna i oktober

Igår var jag ute och fotade. Ena väskan full med päls (nej, jag stödjer verkligen inte pälsindustrin och den päls jag använde till mitt photoshoot är gammal vintage-päls som jag lånat av min mor som inte heller stödjer pälsindustrin) och den andra väskan full med kamera, smycken, kläder och annat fint. Jag var på ett sånt där väldigt gosigt bon-iver-höst-humör. Modellen (Gretagris) anlände för sent och det började regna ute. Sånt är inte alltid så trevligt. Men vi körde på ändå, Greta i konstiga pälsutstyrslar, jag med kameran och Becka som jag tvingade stå bakom mig med en jacka över mitt huvud så att kameran inte skulle bli blöt. Det blev väldigt vackert, tycker jag. Men det var vidrigt att fota, alla frös och regnet och leran letade sig in överallt. Efteråt cyklade vi hem till Becka och drack te, jag åt våfflor och så kollade vi på Twilight. Jag älskar Twilight, det är min största guilty pleasure (döm mig om ni vill).
 
 
 

Oktober är så fruktansvärt vacker

Min höst blev nog som jag tänkt mig den (hittills); Söderpromenader, varmt te, något nybakat, vackra fotografier, regn mot varm hud och leriga stigar, bon iver, piano, dr martens, bussresor i mörkret, ensamt strosande i bokhandlar och bibliotek, sena kvällspromenader och mimande till markus krunegård, handskrivna brev, letande i secondhandbutiker, kramar, farväl, skrivande i en vacker anteckningsbok. Nu är det ända som krävs ett nytt möte, en ny människa.
 
 
 

Stockholmsbrus

 
Idag har promenerat runt i Stockholm med J2. Det har blivit kallt, och det mesta av hösten har fallit bort. Precis som förra hösten är jag sur på mig själv för att jag inte fotat tillräkligt mycket.
 
 
Hon har ett vackert leende, med skeva framtänder, precis som Håkan sjunger.
 
 
Sedan gick vi till Västerbron och där pratade vi om självmord.
 
 
Och såg ett flygplan. Och så tog jag väldigt många fula bilder på J2. (Denna var i det mildraste laget)
 
 
Där sätter kära människor fast hänglås och skriver sina initialer, precis som i Paris. Och någon hade knutit fina sidenband på sitt lås. 
 
 
J2 ville hemskt gärna gå över till andra sidan för att staketet var mycket lägre där men det kom bilar hela tiden och vi vågade inte springa över.
 
 
En mycket fin dag faktiskt. Något kall när man gärna springer runt i plisserad spetskjol och borttappade vantar.

-

This soul I'm carrying in my body
it's bringing me down.
 

Torsdag

Idag föll den första snön över Stockholm och jag fick reda på att Håkan spelar den 8 juni i gbg och på p&l. I morgon är det kemiprov (uäk) och halloweenfirande på min skola. Jag tänker klä ut mig till en ängel och bära denna fina kjol som jag köpte från hm i våras. J2 ska vara en ninja.
 

Gult

 
Vem passar bättre att lyssna på under hösten än Florence + the Machine? Bon Iver, Kent, Markus Krunegård och the xx passar väldigt fint dem med. Har du någon specifik artist som fungerar sådär fint som soundtrack till ens höst? :-) 
 

Mina fina dagar

Denna vecka är fylld med: plugg, prov, plastgolv, favorit-te slut och finns ej i butik, idioter, lessna vänner osv så jag bestämde mig för att göra den lite bättre.

Så jag fyller den med: promenad med Fleet Foxes till matafärren och handlande av god frukost som jag ska äta i morgon och ingridienser till en väldigt god quornfärssås jag nyss ätit upp, torka aldrig tårar utan handskar tittande, köpande av spännande frukt i matbutiken, nostalgiutflykt i j2's mobil där jag hittade många fina minnen, nya strumpor, sminkande, franska ord, nya spellistor, nätter spenderade på tumblr.
 
 
Det här är min nya kappa. Den får mig att känna mig: fransk, som en lady, som om jag levde på 40-talet, annorlunda, söt
 
I morgon är onsdag = matteprov (ledsen smiley) så jag tänker göra onsdag vacker och ska klä och sminka mig extra fint och så ska jag slänga in franska fraser lite härstans typ omelette du fromage, je t'amie, oui madame, paris, je t'adore inte för att jag kan franska men ja och så ska jag döpa om mig till något fransk och så ska jag döpa j2 till något vackert också kanske Sophie Aurélie Desireé klandra mig ej för stavning av någon dum anledning läser jag tyska.
 
 
Det här är min fina anteckningsbok. Jag har skrivit väldigt mycket i den med en svart, stulen penna. Jag sparar mina allra finaste och ibland hemligaste tankar och minnen i den. Längst bak har jag en bild på mig och J2 från way out west. Ovanför ligger ett kuvert för eventuellt brevskrivande.
 
 
En bild på J2 där hon ler sådär fint och en extremt fräsig bild på mig och mina tofsar när jag röker på under en mattelektion. Ps, jag är för cool för ciggaretter
 
 
Dendär dagen jag besökte Göteborg för första gången i mitt liv för att gå på wow och vi var sådär spralliga och sprang och snurrade och hoppskuttade fram på gatorna och sjöng håkan för nu var man ju äntligen här. På kvällen hämtade vi ut festivalarmbanden och cirka 24 timmar senare såg vi Florence + the Machine.
 
 
Två fina minnen till från gbg. Den första är från båten ut till Älvsborgs festning som för övrigt var bläh men det var väldigt härligt att få vara på den där båten och springa runt och vara i göteborg igen ja jag älskar göteborg. Den andra är efter världens bästa The Black Keys konsert där vi stod allra längst fram med kravallstaketet i magen och vi hade skrikit och sjungit oss hesa. Jag var så himla lycklig, ja så otroligt superlycklig på båda bilderna.
 
 
Nu är det mina kusiners tur att åka iväg till Spanien, och då tar vi hand om Manfred. Manfred är världens coolaste hund och är amerikanare, så när man ger honom order måste man prata engelska. Dessutom är han en sån tunnis så när man är ute och går med honom måste han ha på sig kläder för att inte frysa ihjäl. Hösten är väldigt fin förresten. Jag samlade vackra löv påväg hem från skolan.

Tåg och sånt ja

 
Bilden på mig har mamma tagit. Nu längtar jag superduper mycket efter höstlov och funderar på vad jag ska hitta på då. Jag har redan planerat in tedejt och viktigt möte med J2 där vi ska diskutera extremt viktiga frågor. Sen ska jag spendera mycket fin tid med min kamera. Jag tycker att det är allra roligast att fota människor, mina fina vänner. I Spanien fanns det mest hav att fota, blått hav blå himel. Detta höstlov vill jag träffa en ny människa och åka tåg någonstans. Mmmm.
 

Goddagens

 
Hej vänner! Vem är tillbaka om inte jag :) jag kan medela er om att jag är slutkörd för skolan äter upp mig. Spanien har varit mycket trevligt och jag så klart en del fint att visa. Lovar att återkomma snarast!
 

wiho

 
Såhär såg det ut när jag var med i lokaltidningen. Den publicerades i både Täby och Danderyd och det känns sjukt bra :-)))) Det ringde en tant en dag och frågade några frågor och fyra dagar senare så fick jag min allra första artikel efter mig :)
 

Feist

 
Det är komiskt att jag gav mig ut för att fånga hösten och kom hem med bilder som skriker sommarlov.
 

såhär

Det var en prick som ville att jag skulle visa mina favoritkläder. Jag har fortfarandande inte ordnat upp något slags photoshoot för det än. Ville gärna att någon av mina vänner skulle fota mig då även fast jag tycker att det är mycket trevligare att stå bakom linsen. Såhär tycker jag i alla fall om att gå klädd, minus scarfen i håret när jag är i skolan.
 
 

Other People

Jag lyssnar väldigt mycket på Beach House just nu.
 
 

Böcker

Jag gick till biblioteket igen. För jag saknar att vara där ofta. Man har den där listan i huvudet med böcker, man strosar runt. Man drar fingrar längs bokryggar och fötter längs heltäckningsmattor. Man drar ut böcker, vrider och vänder, bläddrar i sidor, läser på baksidor.

 
Tryck på insidan av bokpärmen i Lisa Bjärbos Allt jag säger är sant och ett fint gammalt exemplar av Alice i Underlandet som jag hittade i skolbiblioteket.
 
 
Sidor att läsa.
 
 
Jag är föresten lite kär i han i baksidan på Det är så logiskt alla fattar utom du.
 
 
 

hejdå vänner

Nu sitter jag i min säng och väntar på vår skjuts till Arlanda. Det är underbart. Jag ska få flyga flygplan. Min kamera är laddad och min ipod är fullproppad med bra musik.
Jag har fixat tidsinställda inlägg, kan inte lova att dem är det roligaste ni sett men jag hoppas att det duger :) Ha det så bra nu så ses vi om tio dagar! :-)
 
 
Såhär glad är jag, och så här kommer jag att se ut närmsta tio dagarna (bortse från spänning pose tack)

oktoberhimmel

Goddagens fina bloggvänner. Idag har varit en väldigt fin höstdag. Solen har skinit, träden har precis blivit sådär underbart röda och jag har lånat två bra böcker på biblioteket och i morgon ska jag dit igen och tjocka upp inför min Spanienresa. Flyger förresten på onsdag. Ska se till att fixa tidsinställda inlägg under tiden. Just nu är jag mitt inne i att skriva en novell på engelskan som handlar om en pojke vid namn Angus. Jag är lite småkär i honom. Tyvärr kommer han att bli kär i en annan flicka, men dem har inte träffats än.
Kramar!
 
ps. Fanny Spångberg om du läser detta ta med min klänning går inte att få tag på dig eftersom att du har haft sönder din iphone och sen du skulle ha att ringa med för att din iphone var sönder.
 
 
 

Påväg

Nu längtar jag sådär sjukt hypermycket efter Spanien. Jag var visserligen där i två veckor i juli men men. Dock är det lite jobbigt att åka hemifrån när hösten är som allra vackrast. Jag har varit ute två dagar i rad med mina vänner och försökt fånga den. Vad som nästan känns allra bäst med att få åka dit är att jag ska få flyga. Jag älskar Arlanda, jag älskar flygplan, jag älskar att få vara högt ovanför molnen. Allra mest älskar jag starten, när man lyfter. Det går fort fort fort och när det känns som att det inte kan gå mycket fortare så lyfter man. Snabbt flyter man högre upp. Och den där känslan av att vara påväg, den är underbar.
 

Bilder från i sommras.

en vacker höst

Idag har jag varit ute och fotat. Det blev mycket fint. Mer ska ni få se snart :-)
 
 
 

torsdag torsdag torsdaaaag

Idag blev jag uppringd av lokaltidningen som ville skriva en artikel om mitt instagram konto. Sicken egoboost! Känns jättespännande. Lovar att visa när jag får hem tidningen. Förutom det har jag sprungit runt i en skog och letat orangea saker för det är ju extremt viktigt att kunna enligt skolan och så har jag bakat väldigt många kanelbullar med J2 och ätit upp hälften. Här är förresten en ganska otäck bild på mig men jag visar den ändå för jag tycker den är fräsig. Den är tagen av Fanny.
 

Efterlsyning

Kan du, eller känner du någon som kan dansa ballet i Stockholmsområdet? Jag skulle tycka att det vore extremt kul att fota någon som kan dansa. Kommentera, mejla juliavastadcaesar@yahoo.com eller kika juliacaesar om du är intresserad. mvh fotoentusiast
 
ps. om du har någon annan dold talang som är superhäftig får du också gärna kontakta mig om du skulle vilja testa att bli fotad
 
 

Rök

 
Igårkväll. Var tvungen att fota med blixt, hatar blixt. Det blev bra ändå, härligt när saker är annorlunda.
 

hola

 
Jag har precis varit nere vid rösjön och fotat med Fanny. Men hon kom försent så det han bli himla mörkt så vi missade den vackra höstsolen och bilderna blev väldigt oskarpa eftersom att sluttiden var tvungen att vara lite längre än vanligt. Jag fick några fina bilder på Fanny som jag ska visa er sen :-) behöver bara leka lite med dem i photoshop först. Jag gav i alla fall Fanny min kamera och lät henne fota mig lite. Det blev väldigt mycket oskarpt, ofokuserat osv osv men jag tycker om Fanny ändå :-) här får ni en cool bild på mig.
 
ps. jag brukar inte klä mig i så mycket vinrött på en och samma gång
 

havet

jag lyssnade nyss igenom mina podcastar från mobilens röstmemon. Jag hittade en från 24/7 kvart i elva på kvällen.
 
Jag stod ensam på en lång strand i en stad jag aldrig innan besökt. Det var nästan becksvart ute. Det drog kallt utifrån havet. Det var på mitten av sommaren. Jag var kär. Jag lade mig på den våta sanden och såg upp i himlen. Vågorna slog öronbedövande högt in mot stranden, det var vågor jag aldrig innan sett. Inte som när jag två veckor innan hade suttit på en klippa vid Spaniens östkust och ritat i min bok. Dessa kom rakt utifrån Atlanten. Varje våg var nära att snudda vid mina fötter. Det var stjärnklart. Många tankar for runt i mitt huvud.
 
Och jag tänkte att det var en extremt vacker kväll
och även fast jag kanske bara låg där för mig själv i tio minuter
kändes det som en evighet
och jag bestämde mig för att aldrig glömma bort det
så jag spelade in ljudet av natten
så att jag kunde spara en del av havet med mig förevigt.
Och nu när jag lyssnar på hur vågorna slår in mot stranden
så är jag tillbaka på en sekund.
 
 
ps. jag ville dela med mig detta minne med er för jag anser att denna blogg är en blogg där man ska skriva om saker som är lite vackrare än själva verkligheten

 

hatkärlek

Jag älskar och jag hatar Sverige. Jag hatar när skolan tvingar oss att springa runt på leriga stigar och leta efter orangea vadfandetnuär saker som hänger gömda nån stans. Jag hatar att gå hem från skolan och vara jättetrött och himlen är grå och allt ser jättetråkigt medelsvenskt ut överallt. Jag hatar den grå asfalten. Jag hatar alla äckliga byggkranar vid centrum som bygger nått som aldrig kommer bli klart. Jag hatar alla deprimerande 70-talshus.
 
Men jag älskar att sitta vid köksbordet och dricka te med J2 och diskutera usa's homofobi och hur fel det är. Jag älskar att se mina vinröda docs mot en mark täckt av gula löv. Jag älskar att krypa upp i min säng med datorn/en bra bok när det mörknat ute och tända alla mysiga lampor i mitt rum. Jag älskar att gå den där trettiominuterspromenaden till biblioteket och lyssna på bra musik och sen ta riktigt lång tid på mig att smyga runt där inne och välja ut vilka som ska få följa med hem. Jag älskar att sitta på en bra lektion i skolan och det regnar ute och allt känns väldigt höstigt.
Min profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons