Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

skidor

 
Nu åker jag alldeles strax till Åre. Det hade jag knappt någon aning om när jag vaknade i morse, så nu har jag en himlans massa saker att packa. Precis såhär var det när jag åkte iväg på min familjs roadtrip i sommras. Helt plötsligt har min far fått för sig att vi ska iväg och det nu och då sitter jag där i en bil och ser världen suddas förbi utanför bara några timmar senare. Vi hörs på söndag!

En röd kappa

 
Idag har jag knallat fram och tillbaka på gatorna; runt vid Odenplan och sedan kring Mariatorget och Hornsgatan och sedan en lång promenad från Stureplan hela vägen till Söder och lite runt där. Jag gillar att gå, ensam med musik eller med en bra vän. Köpte även denna underbara kappa som ni ser på bild ovanför på Old Touch för ynka 200. Är väl cirkus supernöjd.

Knepar

Jag håller på att knepa på en ny blogg med hjälp av Elin som är tänkt att vara mer kring mina foton och även för ej svenskar. Den här handlar ju mest om mitt liv och jag trivs riktigt bra med att skriva här. Det känns mysigt. Lite som ett bibliotek.
Någon skrev en kommentar om att jag skulle kunna göra något slags skaffa pen pal forum på instagram bland kommentarerna i en av mina bilder. Antar att den som skrev det fick lite inspiration av Sandra Beijer och det är faktiskt en himla bra ide. Så jag ska ta och göra något sånt snart. Så ni också får brevvänner på andra kontinenter om ni vill det och inte redan har det såklart.  
 

Summer

Om man räknar bort lov, helger och studiedagar har jag 63 dagar kvar i skolan. Absurt lite tid, jag kan knappt föreställa mig det.
 

Dagarna rinner

 
Vad gör man när vintern hänger sig kvar i luften och läxbergen växer? Jo man sätter på sig sin turkosa flufftröja och då bara funkar allt. Nemas problemas. Man kan klappa på den när man är ledsen för då blir man glad igen och om man är kall så värmer den.
 
 
Här kan man också säga att jag spenderat mycket tid den senaste veckan. Igår kom mina nya bläckband som jag beställt så nu är bokstäverna tydligare när jag skriver.

 
Nemo 1 (det finns en till Nemo också). Han glassar runt och kollar på mig när jag snörar mina skor innan jag ska gå till skolan och så glassar han runt och kollar när jag snörar av dem på eftermiddagen och mellan detta glassar han också runt.
 
 
För några dagar sedan fick jag också hem det mest underbara paketet i brevlådan, inslaget i en karta över dess hemstad; San Francisco. Detta inspirerade mig till att...
 

 
Göra mina egna fina kuvert. Jag tog ett papper med tryck av en gammal karta som jag köpt på urban outfitters, rev upp ett vanligt kuvert och rita av mallen på mitt nya papper. Sedan klippte jag ut "mallen" och vek på sidorna. Busenkelt.
 
 
Ett litet tips om ni inte har limm; tejpa men tejpa först på insidan av dem understa flikarna och lägg sedan den övre på så får du ingen ful tejprand på yttersidan av kuvertet. Det syns inte särskilt bra på den här bilden, men ni ser ju i alla fall tejpbiten. Lite rött fingeravtryck har fastnat från krånglet med bläckbanden.

vardagsglittra

 
Har haft radioaktiva reaktionsformler i huvudet och näsan i fysikboken senaste dagarna så nu är jag sådär alldeles trött och lättad som man kan vara efter ett prov. Två dagar kvar i skolan och sen går jag på sportlov och det är jag verkligen värd. Då ska jag vardagsglittra som in i helsike och ha supermysigt. Nu ska jag lägga mig på golvet och vara stolt över mitt hårda arbete i skolan senaste tiden.

To just grow away

 
Ack så vackert det var att se Tallest man on earth på Cirkus igår. Som små avtryck av vår i hjärtat var det, små danssteg som fortfarande spritter kvar. Och det bästa av allt är ju att det faktiskt alldeles strax är vår, ja den väntar ju runt hörnet!

personal jesus

 
Lyssnar på Brooke Waggoner och njuter av lättnaden av att orden i mitt huvud inte tynger ner mig. Jag spenderade två timmar ensam med mig själv vandrandes runt på söder och det var inget problem, någonstans måste jag har tappat bort mitt huvud. Jag tänkte mer i toner och ljud. Annars är jag förälskad i denna underbara skjorta/tröja/sak. Känner mig som en prinsessa. I morgon ska jag se Tallest Man on Earth på Cirkus, och det ska bli alldeles förträffligt underbart. Någon mer som ska dit?

fredagskväll

Om ni undrar vad jag gör så skriver jag brev. Till er.
 
Det är spännande.
 

Kram

 
Glad alla hjärtans dag kära vänner! 
Idag har jag haft rosor i håret och skrivit hemliga kärlekslappar till dem jag tycker om lite extra. Snart ska jag iväg till en god vän och dricka te och äta godis och kanske se en bra film, men först ska jag nöta in tyskaverb och annat onödigt. Uäh. I morgon ska jag pusta ut och gosa upp vid skrivbordet hela kvällen och svara på era brev och teckna lite och kanske skriva. Puss

Vinterkras

 
Jag fick en låda. I måndags låg den i min brevlåda. Den var inslagen i karta över staden San Francisco och hade rest runt halva jordklotet så jag antar att den tycker det är skönt att vila på mitt rum nu. I lådan låg en anteckningsbok, en tjock pärm och perfekt linjerade sidor som luktade förväntan av ord.
Så nu skriver jag. Ord som rinner ner och och ord som har legat oavslutade på papper långt innan. 

Såhär ser jag ut idag

 
Det är väl dagar som denna som man önskade att man kunde få en inbjudan. Via brevduva, ett sms i telefonen, morsesignaler, ett brev utan avsändare. Ja vad som helst. En inbjudan till ett hem eller famn och mat och musik och prat. En middag eller en kopp te. Inga jävla läxor. Läxorna ska bort bort bort. Läxorna tar mina vänner ifrån mig. Har dammat av min jeansjacka. Ute lever vintern kvar men fåglarna har blivit hitlurade och sjunger för mig när jag vaknar. Så snart kära jacka, snart börjar vi kila ständigt.

Min helg

En analog kamera
Ett hemligt brev
Ett paket inslaget i kartor
Två stjärnor på en kind
Tunna snöflingor
Bultande böcker
Rosor i håret
Svartvita studier i människroppen
Nya människor
Rethosta
Mattetal
Hallon och lakritste
 
 
Bild av bror min
 

Vinter snälla gå inte

När alla i rummet sitter hukade över sina papper och läraren gömt sig i en bok. När det är alldeles stilla i luften och jag lyssnar på Fleet Foxes i min ipod och ser ut på snöflingorna som dansar i luften. Det är februari, egentligen borde jag vara nedstämd och i dvala. Men jag är långt ifrån det. Jag tycker faktiskt om att gå på mörka gator, småfrysa, snöflingorna som fastnar i mitt hår. Jag vet inte när det växte fram, men här om dagen när solen lyste starkt och det droppade från taken kände jag mest att nej, vinter försvinn inte. Inte än, jag har inte fått nog av att pulsa fram genom oplogade gator, inte fått nog av att bli bländad av skenet av en gatlykta där ett virrvarr av snöflingor lyses upp i den mörka kvällen. Inte än.
 
 
Bilder tagna i december på mig av Amanda

Handskrivet

Det trillar in fler brev. Oerhört spännande! Ni har skrivit listor, skickat bilder, ritat, skrivit vackra ord, skrivit om er själva, listat bra musik. Hur underbart som helst. Det var inte tänkt så från början men jag har skrivit svar till alla. Tyvärr kan jag inte brevväxla, trots att det vore hur mysigt som helst. Skicka något fint så får ni något fint tillbaka helt enkelt (eller fult). Min address är fortfarande:
 
Julia Caesar
Milstensvägen 32 A
187 33 Täby
 
Mitt i allt efterlyser jag även någon som skulle vilja brevväxla med en 17-årig tjej från Texas. Kommentera din mejl så skickar jag den till henne, så kan ni bestämma hur ni gör :-) Trevlig måndag
 

Filma

 
Idag hade jag första filmingen för mitt projekt. Åh är så extremt peppad på det här. Vill filma så otroligt vackra saker och sätta ihop det till något magiskt. AFHJKLYTGF. Ni kanske känner igen Maria och Kristina från bilden ovanför (råkade ta en bild när jag skulle filma, lol), dem har i alla fall en otroligt bra blogg tillsammans! -> http://mariaochkristina.blogg.se/
 

Magpirr

Jag är väl sådär lagom magpirrig och taggad för snart ska jag iväg och filma mitt allra första filmprojekt. Det ska bli hur kul som helst. Det kommer ta tid, det kommer vara mitt största projekt hittills och jag kommer lägga ner hela mitt hjärta i det. Ha en trevlig söndag! 
 

En svag doft av sommar

Hittade nostalgiskt dessa bilder på min dator idag. Jag undrar om det är en slump att jag döpte albumet till Början på nått stort (troligtvis för att jag lyssnade på Genom eld av Oskar Linnros då), för det är precis vad det var. Dessa bilder är dem första jag tog då jag strukturerade upp fotograferandet lite mer. Dem hade funnits i mitt huvud länge. Då hade jag ingen aning om hur mycket fotograferandet skulle komma att betyda för mig.

when it hurts the most i push a little more

Det var helt svart i rummet mellan det att kamerablixten bländade oss och musiken var psykadelisk och då upptäckte jag en underbar film då hon hela tiden dansade framför mig och ljuset hackade upp hennes rörelser så att det såg ut som i världens underbaraste snedrivna dansparty. Mer om det får ni se sen för att Fannie redigerar de filmsnuttar vi på impuls tog.
Min profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons