Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

Det första brevet

 
Idag hittade jag det första brevet. Det gjorde mig glad för det var skrivet vackert och på brevpapper från 70-talet, möjligen sent 60-tal. Jag ska inte berätta mer om det för det är ett hemligt brev utan avsändare. Den allra hemligaste sorten alltså.

Runner ups

Dagar som denna behöver man få en glimt av sommaren för att minnas att man lever.


Ett hemligt brev

Kära bloggläsare, varje dag skriver jag ett inlägg för er. Om det så endast består av en bild och en låt eller en text jag jobbar på under en timma så gör jag det för er. Och nu är det er tur att ge tillbaka, precis som jag ger till er. Använd er av vad ni tycker är roligast; fota, skriva, rita, klistra, alltihop eller vad som helst. Framkalla en bild, skriv en lista på era favoritlåtar, teckna något vackert, skriv om vad som bekymmrar er. Skriv om krossade hjärtan, skriv ord som är vackra, skriv om hur ni mår, skriv om kroppsideal, om era drömmar. Det behöver inte vara bra, det behöver inte vara mycket. Om ni vill och ifall jag får kan jag fota av det och lägga upp det här sen. Eller så blir det en hemlighet mellan dig och mig. Hur gammal du är, vart du bor, vem du är, om vi redan känner varandra, om vi inte gör det - strunta i det. Det skulle värma mitt hjärta oerhört att hitta något från er i min brevlåda. Kram.
 
Min adress är
Julia Caesar
Milstensvägen 32 A
187 33 Täby
 

En text om en period jag är påväg ur

Jag bor i min lilla bubbla då jag sitter på bussen och tänker i dialoger som påminner om skönlitteratur. Himlen är öppen och månen lyser klart, månen är min vän. Jag har på mig tre lager strumpor för att inte frysa om fötterna. Jag har på mig en vinröd klänning och kappa. Musiken jag lyssnar på håller mig fast i känslan, den rinner långsamt ut i mitt huvud och för med mig upp i luften. Mitt hjärta vill sova, min hjärna vill dansa. Hela tiden fram och tillbaka, genom förorten, till tunnelbanan. Samma vägar, samma tankar som omringar mig. Andetagen stiger mot himlen. Ibland är jag obeskrivligt glad men oftast vill jag bara gråta. "Jag sitter på tunnelbanan och lyssnar på din låt och hela hjärtat bara värker". Snöklädda gator som jag pulsar fram i, blöta tår, ett sms och sen springer jag i mitten av gatan och skär genom luften en sen tisdagskväll. Kanelte som bränner tungan sträv. Luften glittrar när jag går i skogen en natt för det är -20 och snöflingorna små små små. Stjärnorna i taket som lyser, stjärnorna på himlen som lyser. Lyser för mig lyser för oss. Och Kurt Vile som bäst lyssnas från ett golv med lurvig matta. Hela tiden står jag längst ut på klippan och väntar på att bli nerdragen i havet. Men det luktar bara tång, och jag överlever. Men varje våg som slår mot klippan ekar i min kropp. Ekar genom min natt.
 
Folk glöm inte att ångesten bara växer sig stor om ni tillåter den till det.
 
*
 
Den här perioden som började i julas slutar nu. Det blir ljusare ute, jag är annorlunda innuti. Tiden tickar på.

Som glitterstrumpor fast på riktigt

Nu har jag äntligen besökt Södra Latin. Känner mest såhär: min framtida skola. Måste dock plugga stenhårt denna termin för att ha minsta chans att komma in. Någon mer som ska välja gymnasium i Stockholm? Vore kul att få läsa varför och så vidare. Ja, ni vet när det är dags för valet blir allt plötsligt väldigt insnöat på just det men ska inte babbla sönder. Annars har jag ett kreativt projekt på gång som är jättespännande, saker bör dock struktureras upp mer men så fort jag vet mer ska ni få veta! Och gärna komma med åsikter också :)
 

 
 
 

Min egen Bob Dylan

I julklapp fick jag en liten låda fylld med munspel i alla tonarter av min far, så till sommaren tänker jag ständigt bära runt på ett och vara min egen Bob Dylan. Gitarrer och utsläppt hår och ljusa fräknar och varm asfalt. Längtar så det värker.

 
Bilder av Amanda

En bok

En måndag som denna saknar jag sommaren vädligt mycket. Men det känns bra ändå, livet är spännande och tickar på. Min plan: skaffa en polaroidkamera och en bok sedan fota de människor jag möter och umgås med under året och klistra in i min bok. Sedan får dem skriva något om sig själva. För att alltid ha med sig liksom

Söndagsångest

 
Har shoppat bort söndagsångesten. Två vackra örhängen och lite smågodis (hade faktiskt tänkt visa örhängena men dem syntes inte så bra i webcameran). Denna vecka fortsätter även gymnasieångesten starkt då jag äntligen ska gå på öppet hus på södra latins gymnasium. Bäh. Ska försöka planera in fina saker med vänner för att få lite mer vardagsglitter. Eller guldkant på vardagen. Eller vad man nu kan säga.
 
Mitt liv känns såhär:
 

Enkelt ljusläckage

Jag älskar lomografi. Jag har en Diana F+ hemma men fotar inte särskilt ofta med den eftersom att film är så jädrans dyrt. Däremot älskar jag att redigera mina bilder mot den stilen.
 
 
Jag redigerar mina bilder i photoshop cs5.
 
Jag blurrar gärna till mina bilder så att dem får en härlig oskärpa, eller så ökar jag "noiset" så att dem blir korniga. Jag är en sucker för vinjetteringar och ljusläckage.
 
Nu ska jag berätta hur denna bild är redigerad
 
1. Ökad kontrast och ljus
2. Blått filter över, opacitet 50% och via filter: blur så att bilden blir något kallare och oskarp.
 
(Nu börjar det spännande)
3. Dags för själva ljusläckaget, den röda delen i kanten. Jag "målar" fram det röda med hjälp av Curves. Börja med att skapa ett lager via Curves. I Curves kan du välja åt vilken färg du vill att ditt ljusläckage ska dra åt, välj färg i rullbenyn och dra i kurvan som visas och bestäm hur stark du vill att den ska vara. Kombinera fram en färg med hjälp av alla alternativ i rullmenyn. I RGB kurvan justerar du ljuset.
4. Dags att sudda, färgen ska ju inte vara över hela bilden. Välj Curves-lagret i din meny och tryck å Cmd I (gäller dock endast mac, har ej koll på andra datorer), så ser du hur all färg försvinner. Välj en tjockare pensel och dra ner hårdheten till 0% och se till att färgerna du målar är vit och svart.
5. Måla nu fram ljusläckaget där du vill ha det. Jag tycker att det är allra finast i kanten.
 
Det finns så klart många andra sätt att få fram ljusläckage. Har testat några men tycker att denna blir bäst resultat på kortast tid. För att göra det ännu snyggare kan man använda sig av ännu fler lager där man gör ljusläckage med hjälp av curves för att få fram ljusskiftningar som ökar verklighetsfaktorn.

Gråskala

Jag har inte rört en blyertspenna på väldigt länge. Men jag fick ett ryck igårkväll och letade efter mina pennor som rullat längst bort i skrivbordslådan. Har definitivt blivit inspirerad av Ebbas ritvänliga rum. Betrakta nu dessa bilder och bli lika sugna som jag på att rita!
 
ps. ha en trevlig fredag
 
 

Klockor

 
Två suddiga bilder av Ebba som hon tog när jag snodde hennes klocka. Vill också börja bära klocka, det ser fint och smart ut. Har letat i mammas gamla smyckeslådor och hittat en fin och nästa offer blir mormor. Sedan blir det ett ständigt letande på Stockholms second hand butiker. Snart ska kila iväg till en vän och prata och äta kladdkaka, sånt man hellre gör än tyskaglosor. För att lysa upp vardagen liksom.

 
 

Saker som är fint

* Handskrivna brev om kärlek som skrivs en vardagsnatt i sängen
* Tjocka flak av snöflingor som omfamnar en när man går alldeles ensam mitt i gatan
* När livet skulle kunna vara en bok
* När man letar efter gamla saker i hemliga vrår och hittar vackra smycken som ingen rört på länge och man får ta dem och bära dem och älska dem precis hur mycket man vill
* En hejdåkram
* När man lyssnar på gitarrmusik och dricker te och konverserar en hel kväll
* Tända ljus en mjuk soffa fötterna på bordet en bok och hela familjen sover så man måste tassa tyst när man går och lägger sig för man har sovmorgon i morgon och klockan är över ett
* När man vaknar och ser att skogen är klädd i snö
* Kreativa ideér som växer i huvudet för varje dag
* Bon Iver
 
 
Bild på mig av Viktor
 

Ebbas rum

Ebbas rum är mysigt. Och grönt - som är den bästa färgen. Nu ska jag ta er med till några vrår.
 
 
På spegeln hänger en konfetti infångad från Coldplay och en biljett till Hultsfred.
 
 
En bäddad säng och kuddar. Kuddar är bäst och bör finnas i överflöd på varenda säng i världen. 
 
 
Ett stort skrivbord där man kan skriva måla läsa rita.
 
 
Inspirationsbilder.
 
 
Böcker på fönsterbläcket.
 
 
En skrivmaskin.
 
 
En resedagbok.
 
 
Avritningar av främmande mynt.
 
 
I fönstret hänger tranor.
 
 
Anteckingsböcker överallt.
 
 
Bra musik.
 
 
Vackra smycken och tvådollarssolglasögon.
 
 
En tung gammal jordglob.
 
 
Pärlor och
 
 
rosor att ha i håret.
 

Konversationer på ett golv

Igårkväll låg jag på Ebbas golv och vi pratade och lyssnade på musik och åt god indisk linsmatgrytträttnågot.
 
 
Jag tycker om söndagar för dem är inte lika pretentiösa som lördagar och dem har potentialen att bli hur bra som helst. Märkte ni förresten hur vacker månen var igår? Det var svindlande. När jag satt på bussen hem fick jag för mig att jag skulle försöka fånga stjärnhimlen så när jag kom hem gav jag mig ut med kameran. Det där med att fota stjärnhimlen utan stativ och fjärrutlösare och djupare kunskaper i ämnet är lite krångligt men det blev fint ändå.
 

ord rinner

När ord rinnerer genom huvudet och studsar mot pappret lite som när toner bildar en melodi
 
är nog en av mina finaste tweets någonsin. För det är precis så det är för mig. Min twitter är @dencoolakatten vet inte varför jag valde det namnet men det är ju lite härligt.
 

om du citerar håkan hellström är jag din

 
Jag har varit hemma hos Ebba denna afton och ätit för mycket godis, en god middag och glass. Sen har vi även druckit te på golvet. Och lyssnat på musik. Och hon har berättat om att resa runt i Sydamerika/Mexico för mig, för så spännande är hennes liv.
 
 
Har skrivit in viktiga datum i min kalender.
 
 
I den finns det bilder på en tjock katt som heter Stålis. Han är den elakaste och tjockaste katten i världen och tillhör Fanny. Varje födelsedag/jul får jag en ny bild av henne.
 
 
Under Stålis gömmer sig bilder från Kalifornien som en flicka skickat till mig.
 
 
Längst bak finns en karta över Sydamerika. Sydamerika är den bästa kontinenten för att
1. den är grön
2. den ser ut som en glass
 
 
Min framtid.
 
 
Hittade en blomma mellan två tjocka sidor i en bok. Det där med att torka blommor är rätt så fint så jag tänkte att det vore en bra idé i sommar. 
 
 
Inatt skrev jag brev. Det är en rätt så fin nattsyssla.
 
 
Bläddrade även igenom en anteckningsbok som jag skrivit i under hösten. Hade helt glömt bort den. Får mig att inse hur snabbt tiden går.

Melankolin i en Elliott Smith låt

 
Har köpt världens finaste klänning från Urban Outfitters. Svart spets och plisserad kjol. Är som en vinterprinsessa i den. Börjar vänja mig vid tanken på vardag mer och mer och glädjer mig åt att det är mindre än en termin tills skolan tar slut.
 
Och snön faller så vackert,
så lätt.
 
Jag sitter på lektionerna och stirrar ut genom fönstret, luften hoppar runt, flingorna dansar ner. Jag vill också falla från himlen, lika lätt och fridfullt. Melankolin i Elliott Smith låtar omfamnar mig och jag ser upp över ett klassrum i tystnad. 30 elever som läser samma meningslösa text. Känner mig som en karaktär i en bok. Är fast mellan sidorna. Så fort någon slutar läsa fastnar jag, fastnar i samma gamla känsla. En känsla av att gå runt i en bubbla. Bör väl börja skriva på en fortsättning snart, annars kanske jag inte får leva i min egna fortsättning. 

angels/chained/intro

 
Vill köpa mig en polaroidkamera att fota fina saker med. Förutom att spara pengar gör jag detta för att hålla mig vid liv: lyssnar på the xx, lagar goda middagar, planerar saker i huvudet, räknar dagar, stökar ner mitt rum.
 


För att kent är bäst

Det finns årstider jag saknar. Det finns dagar jag saknar. Det finns människor jag saknar.
 
Det finns låtar jag lyssnar på som får mig att bli ledsen.
Det finns väder som får mig att bli nedstämd.
 
Skolan har börjat och jag är inte ett dugg peppad. Hittar ingen energi någon stans. Har ingen aptit. Är fast i januarimörker usch usch. Det är lite som att kvävas långsamt. Vakna upp i mörker, traska samma gamla väg till skolan, gå i samma korridorer, gå hem. Ska försöka att hitta det fina i livet. Återkommer.
 
 
 

Minusgrader

 
Mitt liv känns som en Lykke Li låt. Och så känns det såhär: ERGHTJY773178I7JYHGFJFKELO4307. Fast på ett bra sätt. Ett väldigt bra sätt. Köpte denna söta lusekofta på en second hand igår och nu vill jag bara bo i den resten av mitt liv.

 
Har spenderat natten med att sätta upp stjärnor i mitt tak. Perseus vilar strax ovanför min säng och Polstjärnan i mitten av mitt rum. Det är överväldigande att lägga sig på golvet med hög musik (Melodies & Desires av Lykke Li) och slå upp ögonen. Det är som att sväva.
 
 
Har slösat bort mina pengar på kläder från Urban Outfitters också. Ni vet, sånt som händer.
 

Södersafari

 
Såhär söt var Frida idag med basker och kjol. Vi knallade runt och letade kläder och J2 köpte en rosa tröja med musse pigg på på Beyond Retro.

 
J2 var trött så hon satte sig ner.
 
 
Sen ville vi ta en gruppbild, så Frida laddade ner en självutlösare på sin mobil.
 
 
Hon ställde den sådär lite fint på en trappuppgång.
 
 
Sen gick vi vidare, mot Katarinahissen.
 
 
Och då upptäckte vi att Stockholm var täckt i dimma.
 
 
Nu har Frida åkt hem till Skåne igen och jag har inte längre någon turist att turista med. Men trevligt var det, och jag hoppas verkligen att vi ses snart och inte förens i sommar igen.
 
Får ni inte heller nog av Frida kan ni besöka hennes blogg: http://fridanyqvist.blogg.se/

Stockholm sightseeing

 Idag har jag äntligen träffat Frida för första gången (hon är skåning). Vi har "kännt" varandra via bloggen och instagram ett tag nu, så det var jättekul att äntligen få se personen bakom. Jag och J2 tog med henne till Cafe 60 och jag drack världens godaste lakritste (älskar lakrits) sen testade vi tyllkjolar och magtröjor på Beyond Retro, kollade på Monki, American Apparel, Topshop och underbara Americana classis vintage. Frida hade sin kamera med sig så hon passade på att fota lite. Och jag med för den delen, har man chansen att leka med någon annans kamera tar man den såklart :)
 
 
Jag och J2
 
 
Frida som svishar till i hörnet på American Apparel
 
 
Skåning på rymmen.
 
I morgon blir det stockholm sightseeing igen fast på söder och då tar jag med mig min kamera. Ska även visa er mina julklappar för jag fick några fina och en söt klänning jag köpte. 
 

Soliga dagar

 
Är lite sprallig och glad. Har en smällkaramell i magen. Längtar efter sommaren så att det värker i hela kroppen. Lyssnar på musik som passar bättre när man springer barfota längs stranden än på en sandad gata i Stockholm. Har köpt en sommarklänning. Har fått en CD med bra låtar. Funderar på om jag ska ta och boka Håkan 8 juni. Räknar dagar.


56 dagar tills våren
148 dagar tills sommaren
160 dagar tills grundskolan är över
 
jag tror att jag klarar det
 

Glitter

 
Ni kanske märkt att hela bloggvärlden/instagram/twitter har exploderat av glitter. Själv har jag dragits med. Att dansa runt i glitter är ju mycket roligare än att dansa runt oglittrig. Såhär såg jag i alla fall ut när Viktor fotade mig för några dagar sen. Glittret är egentligen gjort för att ha på läpparna. Först hade jag på en silvrig ögonsugga, sen kletade jag på genomskinligt läppglans med fingret och drog med en pensel som jag doppat i glitter över. Hur enkelt som helst för en sån som mig som sminkar sig en gång varannan vecka.

En jullovsdag

För några dagar sen var Becka här och lämnade några suddiga bilder i min kamera medan jag pysslade runt med lite grejer.

 
Så jag satte henne i arbete för att ta bort hennes rastlöshet.
 
 
Hon trädde pärlor på ett spetsband jag tänker ha i håret.
 
 
Jag städade.
 
 
Och hittade saker jag glömt bort.

Gott nytt år allesammans

Mitt nyårsfirande var aningen udda. På vissa delar kul och bra, på andra delar inte så roligt. Jag spenderade kvällen med Amanda och vi åt mycket mat, blåste upp så många ballonger att vi kunde bada i dem och gjorde sedan varsin ballongkappa.

 
Vi hade på oss festskor.
 
 
Sen gick vi ut för att se fyverkerierna.
 
 
Sen kom tolvslaget och det kändes inget speciellt var mest ledsen för allt slask ute. Här får ni några fula bilder på fyverkerier, hade ingen aning om hur jag skulle fota så jag bara klickde på avtryckaren och tänkte inte mer på det.
 
 
Min profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons