Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

MGMT

 
 Lindrade söndagsångesten med lite dans till ett av mina favoritband.
 
 
Pratar såklart om MGMT som spelade på cirkus.
 
 
 Som för övrigt är en fantastiskt vacker byggnad.
 
 
Det bjöds på bländande ljus och psykoanimationer på en stor duk bakom scenen, perfekt för att nå stadet av extas man vill åt genom musiken.
 
 
Fick endast till katastrofala bilder men här är han i alla fall; Andrew vanvyngarden, the golden boy.
 
 
En otroligt härlig överaskning var att Guards var förband. Dem äger! Lyssna på Resolution of one, den är mäktig (finns på spotify). Kram!
 
 

Vad jag gillar med hösten

 
Hej hösten, nu är det vi två igen. Te och böcker som tynger ner väskan och lämnar röda märken på huden. 
 
 
Jag har fyllt mitt vitrinskåp med de vackraste böcker som jag hittat i mormors bokhylla och sedan stulit med mig hem. Kanske blir luften tyngre av gamla ord. 
 
 
Jag tog mig in på en stig och vandrade längs den i en timma. När jag kom hem igen hade jag väskan full av röda löv och ormbunkar. 
 
 
Höstljuset och tonerna. Solen spelar på huden och musiken får luften att dansa. 
 
 
När jag vill vara någon annan stans går jag till min ocean. Mitt Fiji, min andra värld, min andra verklighet, dimension. Det är andra villkor här. 
 
 
Springer mycket på loppis, innan dem försvinner för kylan och inte kommer tillbaka med fåglarna. Har köpt en vinröd tröja i mjukt material och en söt tantkofta för några ynka kronor styck. 
 
 
Och en ljusblå duffel för en tjuga som värmer skönt mot höstvindar.
 
 
Vi begav oss ut i trädgården och smakade på plommonträdets frukt som vuxit sig mogen. 
 
 
Och så dagens bästa fynd; fantastiska gamla böcker. Dem kostade 1 kr styck och mitt bokälskande hjärta slår fortfarande för fort i ren extas. 
 
 
Ni vet när man bläddrar längs gulnade sidor som burit på ord längre än ett sekel. 
 
 
Eller när man hittar gamla hälsningar från 66 år sedan. 
 
 
Sånt får dagarna att glimmra extra, att bara veta att sånna böcker, med sina egna historier utöver den dem bär på sina sidor, väntar på en. 
 
 
Det allra häftigaste var nog denna bok som gömde sig i högen av dem andra jag roffade åt mig. Sidorna är så sköra att jag knappt vågar bläddra. Svenskan är ett annat språk. Den är alltså tryckt 1893 och är min. Jag kan inte förstå det, jag tycker att det är så otroligt häftigt! 
 
 
Annars ligger jag stilla, lyssnar på alla ljud, skriver rader i mitt huvud. Ser papperstranan i fönstret snurra. Saknar Ebba, vill dela min höst med henne. Men ibland måste man överleva på andra vis ändå. Nu ska jag se Babel för det handlar om böcker och det som är skrivet är mitt liv. Det bara blev så. Jag visste det redan i baksätet i bilen på väg från min farfar när jag var sju år. "Jag ska också skriva böcker", tänkte jag.

solfläckar

(bild av Viktor)
 

Livet går i cykler, ibland är jag mer törstig på annat. Jag är lämnad och pianotangenterna glänser om natten. Musiken som rinner ur mig blir mer intensiv. Luften är kall, rå och färsk som på hösten, och tonerna växer till långa rankor. Längst ut blommar näckrosor. Ljuset är varmt från gatlyktor. I mitt kreativa sinne lever jag helt på gatorna. Där vattnar jag rötterna på allt som växer ur mig. Där är jag på väg någonstans.

 

Jag kan vänta på bussen med solen i ögonen och lyssna på Shout out louds (dem gick förresten i skolan jag går på!). Då är jag varm. Det växer saker i bröstet men dem blir aldrig stora. Livet är bitterljuvt. Det är bra att det växer, jag måste hela tiden få skapa, men det gör ont. Det gör ont och det lämnar mig ibland ekande tom.

Och sen ligger jag i gräset, vinden är ljummen har liksom inte vuxit sig till en riktig höstvind än. Och jag lyssnar på en bra låt men det läcker in brummer från flygplanen ovanför mig för min ena hörlur åker alltid ur. Löven omfamnar mig. Ljuset målar mig med runda skuggor. Allt är i guld.

Solfläckar.

 

Navet i mig

 

Klockan är halv tio på kvällen och Stockholm är lagt i dimma. Gatlyktsljusen från djurgårdsbron silar genom luften.  Jag går med raska steg och rak rygg. Ingenting är som förut. Känslorna är annorlunda, personerna är annorlunda. Jag är annorlunda.

 

Jag går på trottoaren längs Narvavägen och förbi Oscarskyrkan. Människor runt omkring mig men dem är långt borta, i en annan verklighet. Jag är utanför.

 

Här går jag

Och bara vet att

Jag kan skapa allt

Alla toner bor i mig

Alla färger

Alla nyanser av liv

 

Och mollen spelar på min hud

Musiken i mina blodådror

Luften är tjock och kall

Karlaplan badar i det vita ljuset

 

Därefter

Finner jag mig själv

Irrandes, planlöst runt gatorna på Östermalm

Jag kikar in i dem eleganta portarna

Fångar glimtar av kristallkronor i taken genom de stora fönsterna

En del av mig vill vara där inne

En annan del vill stå här

Aldrig mer gå in

 

I ett Stockholm lagt i dimma

Hel i bröstet men ändå trasig

Musiken inte pulserande men ändå navet i mig

Går jag hem

Det finns planer

I mitt hjärta värker det efter världens bästaste Ebba som är i Kenya och äter mango. Jag fick ett brunt brev med frimärken med avokados på och det var fina poststämplar också. Jag grät lite när jag läste. Jag saknar henne så.
 
 
Annars så bor det ganska mycket B-moll i bröstet. Musiken som hittar sig från mina fingrar ner på pianotangenterna blir på något sätt sorglig och dramatisk. Jag har ingen aning om hur det går till. Jag har ingen aning om vad det betyder.
 
 
Och nu kommer ljuset. Silar ner genom trädkronorna och färgar huden gyllene. Björklöven virvlar genom vinden. Hösten rusar i mitt blod. Luften är kallare, friskare. Dimman lägger sig över världen och jag skrider fram tyst över trottoaren i min röda kappa. Ta tre steg fram och jag försvinner in i dimman. Jag står kvar här, men du vet aldrig vart jag är.
 
Jag ska ge mig ut och fota snart.
 

Vad gör jag här?

Hejsan hoppsan. Om jag ska vara helt ärligt har jag inte gjort så mycket mer dem senaste dagarna än att plugga och surfa runt på tumlbr. Är lite sugen på höst och scrollar bara runt på sidor med bilder taggade med #autumn så höstmyset har väl infunnit sig nu. I fredags sov jag över hos Kristina och vi satt uppe hela natten och ritade. Kristina är för övrigt fantastiskt duktig på att rita och måla för er som inte vet. Hon går estet bild på min skola. Den dagen åt jag även smågodis till middag, sånt är ju fantastiskt. 
Nu ska jag kolla på vetenskapens värld, det är min guilty pleasure. 
 
 

Min första dagens outfit

 
Hej på er! Jag har sovmorgon till tolv såhär på fredagsförmiddagen så då tänkte jag att jag lika gärna kunde kika in här och säga hej. Såhär ser jag ut idag i min underbara kimono (?) som var svindyr från Urban outfitters. Det var väl det. Hej svej hoppas att ni får en fantastisk dag!

ett finurligt rim

 
svart och svår/sexton år/rosa hår
 
äter choklad har tonat håret ljusrosa så livet är väl rätt partey. vet ej om jag vill ha höst eller sommar men stockholm bjuder på sommar om och om igen. man kan ligga i gräset och spana på stadsbiblioteket i motljus och tänka på alla historier som kokar ihop i den kvava luften där inne. tätt intill varandra står dem så att man nästan kan se svetten rinna längs deras pärmar. men snart kommer hösten, träden har ju redan börjat brännas gula i kanterna, och då känner dem sig hemma. böckerna alltså.
börjar komma in i det där med att gå gymnasiet också, är faktiskt kul. hoppas på en stor skrivuppgift snart så jag får skirva mycket och långt (gärna om ryssland).

september sol och södermalm

 
Idag har stockholm badat i sol och efter skolan tog jag tunnelbanan till slussen och mötte upp Viktor vid södra. Vi köpte fika vid 7-eleven på götgatan (jag köpte världens godaste kanelbulle) och satte oss med utsikt över hela stan och pratade.
 
Här har ni en låt som en söt tjej på min skola sjunger i. Tycker extra mycket om den för den handlar lite om söder! Japp japp
 
 

lyssna

 
 
 
När det är mörkt och man vill dansa, det kanske är ljus som bländar och försvinner om vartannat och det snurrar i huvudet, lyssna. Lyssna på den här låten och gå ut ur det fysiska stadiet och bli till ljudvågor, följ med i musiken. Bölj i takt med slagen. 
Min profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons