Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

En till resa

Hej! Idag åker jag iväg på en till spontan-resa, denna gång mot Gotland. Denna gång med Dessie (ni vet hon jag råkade klippa av 15 cm hår på) och vi ska cykla upp till Fårö och tälta längs vägen tänkte vi (lovin' the budget life). Lagom nu när vädret äntligen vänt och sommaren är här på riktigt. Någorlunda inspirerat av carpe diem-resan som jag gjorde med Annie förra året som blev väldigt lyckad, om ni minns den. När jag kommer hem ska jag fortsätta berätta om Norge och givetvis Gotland. Ses om en vecka!  
 
 

Norge - Del 1

 
Det känns himla konstigt att sitta i sin säng efter sitt livs mest spännande resa och tro att man på något sätt kan sammanfatta den i ett blogginlägg. Som jag nämde i tidigare blogginlägg fick jag idén att åka till Trolltunga (så kallas klippblocket som horisontellt hänger ut från ett berg) från en bild som dök upp i mitt tumblr-feed. Det gick så himla snabbt, från hur jag hittade platsen via google bilder till att jag faktiskt åkte dit och nu hemma från resan. Jag och Hedda, som är min sportigaste kompis och det mest potentiella sällskapet på en sån här resa, har på ett väldigt skevt vis coachsurfat oss genom Norge och inte betalat för en enda natt (säkeligen sparat mer än 2000 nok på det, nämnde jag förresten att en 200 g chipspåse snittar på 45 kr i norge? absurt). Jag känner att det enklaste sättet för mig att på något sätt lyckas sammanfatta denna resa är genom en klassisk, kronologisk resedagbok. Here we go!
 
 
Varken jag eller Hedda visste mycket om Oslo innan vi begav oss dit för första gången, men jag hade i alla fall hört (instagram) att ett besök till operahuset var värt. För att simpelt sitta på byggnaden och prata och för att uppskatta arkitekturen. 
 
 
Och det var det! Och nära centralstationen låg den också. Vi satte oss ner på byggnadens kalla, vita stenblock och började planera vad vi skulle göra för att lyckas se så mycket av Oslo på så kort tid som möjligt. 
 
 
 
 
En önskan från min sida var att se Viktoriahuset i Toyenhagen så vi begav oss dit. 
 
 
Det var väldigt vackert, tvingade Hedda ta en bild på mig med min mobil. 
 
 
Där hade de fyllt söta små burkar med vatten och vad vet jag. Fint var det i alla fall. Tänker att jag kanske borde kolla upp vad det där latinska namnet står för och kanske skaffa det till mitt rum. 
 
 
Efter en lång resdag och upptäcksfärd i Oslo blev vi trötta och satte oss i gräset intill ett fint hus med vacker murgröna. Jag hade mina 40-kronors skor på mig. Älska loppis.
 
 
Mot kvällen blev det dags att dra oss mot Holmenkollen där vi skulle sova så vi begav oss mot centralstationen. Då gick vi över denna nybyggda bro. Äkta insta-moment. 

Språkbyte

 
Det tycker jag också, egentligen. Jag är ju inte alls lika bra på engelska som jag är på svenska, fastän engelskan är en stor del av mitt liv. När jag bestämde mig för att börja blogga igen tänkte jag att jag ville göra det på engelska så att jag skulle hamna i en annan blog-community, om ni förstår. Men nu känner jag mest fuck it, det är inte alls kul att blogga på engelska. Orden kommer inte alls lika lätt, formuleringarna blir tråkiga, det känns konstlat när jag skriver. Jag är här för att ha kul, för att jag älskar att skriva och att fota. Inte för att dubbelkolla att allt jag skriver är rättstavat så att jag inte gör bort mig. Jag tänker försöka översätta alla flikar här till svenska men jag är inte så bra på det där med kodning så det kanske tar ett litet tag. Från och med nu skrivs det i alla fall endast svenska här, om det är okej med er. 
Min profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons