Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

Norge - Del 1

 
Det känns himla konstigt att sitta i sin säng efter sitt livs mest spännande resa och tro att man på något sätt kan sammanfatta den i ett blogginlägg. Som jag nämde i tidigare blogginlägg fick jag idén att åka till Trolltunga (så kallas klippblocket som horisontellt hänger ut från ett berg) från en bild som dök upp i mitt tumblr-feed. Det gick så himla snabbt, från hur jag hittade platsen via google bilder till att jag faktiskt åkte dit och nu hemma från resan. Jag och Hedda, som är min sportigaste kompis och det mest potentiella sällskapet på en sån här resa, har på ett väldigt skevt vis coachsurfat oss genom Norge och inte betalat för en enda natt (säkeligen sparat mer än 2000 nok på det, nämnde jag förresten att en 200 g chipspåse snittar på 45 kr i norge? absurt). Jag känner att det enklaste sättet för mig att på något sätt lyckas sammanfatta denna resa är genom en klassisk, kronologisk resedagbok. Here we go!
 
 
Varken jag eller Hedda visste mycket om Oslo innan vi begav oss dit för första gången, men jag hade i alla fall hört (instagram) att ett besök till operahuset var värt. För att simpelt sitta på byggnaden och prata och för att uppskatta arkitekturen. 
 
 
Och det var det! Och nära centralstationen låg den också. Vi satte oss ner på byggnadens kalla, vita stenblock och började planera vad vi skulle göra för att lyckas se så mycket av Oslo på så kort tid som möjligt. 
 
 
 
 
En önskan från min sida var att se Viktoriahuset i Toyenhagen så vi begav oss dit. 
 
 
Det var väldigt vackert, tvingade Hedda ta en bild på mig med min mobil. 
 
 
Där hade de fyllt söta små burkar med vatten och vad vet jag. Fint var det i alla fall. Tänker att jag kanske borde kolla upp vad det där latinska namnet står för och kanske skaffa det till mitt rum. 
 
 
Efter en lång resdag och upptäcksfärd i Oslo blev vi trötta och satte oss i gräset intill ett fint hus med vacker murgröna. Jag hade mina 40-kronors skor på mig. Älska loppis.
 
 
Mot kvällen blev det dags att dra oss mot Holmenkollen där vi skulle sova så vi begav oss mot centralstationen. Då gick vi över denna nybyggda bro. Äkta insta-moment. 

Comments

By Hanna

Jag och två kusiner funderar helt seriöst på att göra samma sak! Vi blev så inspirerade av er. Hur många dagar var ni borta? Och hur lång tid tog det att vandra? Vad heter staden som är närmast fjället? Osv. :)

Svar: åå vad kul att höra! Det tycker jag definitivt att ni ska göra för det är en otrolig upplevelse :) Vi var borta i en vecka, inkluderat att vi sov i Oslo två nätter. Man får räkna med ca 2 resedagar Stockholm - Trolltunga eftersom det inte finns några smidiga tågförbindelser till Odda, som den närmsta "stora" orten heter. Att vandra till själva tungan från busstationen tog ca 5 h.
Julia

Published 2014-07-22 11:35:17

By ellen

hej Julia!! jo, jag precis som Hanna här ovan planerar att faktiskt ta tag i saker och åka till trolltunga. dock undrar jag lite vart ni coachsurfade, hur fick ni tag på ställen att sova på eller campade ni bara på en gräsplätt någonstans?? och ungefär hur mkt pengar gick åt till hela resan, och vad gick pengarna då till?? skulle vara så himla tacksam för svar, men förstår om du inte ser etc. ha ett fint år/liv :--))

Published 2015-01-03 00:16:23

By ellen

nu känner jag mig lite jobbig men, kom på att jag hade lite fler frågor. jo, hur löst ni matfrågor?? vad åt ni och bar ni med er det från början eller köpte ni det på vägen?? och hur löste ni dusch/bad?? fanns det att tillgå? och en sista fråga, hur tog ni er till sloch hur åkte ni sen? åkte ni buss till odda för att sedan gå elr hur gjorde ni?? tacktacktack för en världsfin blogg hörredu. och tack för att du inspirerar så himlans

Published 2015-01-03 01:41:30

By Ellen

det var då väldans.. Oslo ska det stå, inte sloch. plus att ett litet och efter nog skulle sitta fint.

Svar: hej ellen, såg din kommentar nu. Svarade med ett inlägg faktiskt, hoppas det hjälper. kram!
Julia

Published 2015-01-03 01:43:19

New Comment


Won't be publishedMin profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons