Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

Första dagen i Nice

 
Jag flög från Stockholm till München med Bombay Bicycle Clubs So Long, See You Tomorrow i lurarna om och om igen. Precis som när jag åkte buss från Oslo - Odda (Trolltunga), då hade jag bara deras album + Lanas nya på repeat både dit och hem. Låten Come To är väldigt bra att lyssna på för om man sätter på den när planet börjar accelerera på startbanan kommer den igång precis när hjulen lämnar marken, och det får det att kittla dubbelt så bra i magen. 
 
 
Denna bild kan på absolut inget vis motsvara hur vackert det var i verkligheten, men var ändå tvungen att visa den. När vi kom fram till München låg molnen som ett vitt hav över staden och Alperna radade upp sig som en vägg mot molntäcket. Det var otroligt häftigt och alldeles konstigt när vi sen började cirkulera ner genom täcket för att landa i München där det redan var mörkt eftersom molnen låg som ett lock över staden. Det känns så konstigt att hur grå dagen än är lyser solen alltid. Och lite retande kanske. 
 
 
Efter ett byte av flyg kom jag äntligen fram till Nice och kunde hänga med den här halvfransosen! Hon tog med mig till ett stort växthus, och om det inte har framgått tidigare så kan jag säga det igen: jag älskar växter! Så det passade ju helt perfekt. 
 
 
Det fanns många fina och exotiska växter precis överallt. 
 
 
Fredskalla till exempel, som står hemma på min fönsterkarm. 
 
 
Sånna här vackra, Kinesiska (?) fiskar fanns det också! Alltid tyckt att de är så vackra, tyvärr var dem väldigt svåra att fånga på bild. Men försöka kan man alltid. 
 
 
Bergianska trädgården kan inte mäta sig med detta växthus. Jag och Dessie gick runt i över en timma och hittade nya rum med olika klimatzoner i. Bland annat hittade vi denna hemliga gång med detta vackra, mörka ljus som silade ner längs takvegetationen.  
 
 
Taket ramades för övrigt in väldigt fint av alla växter som sträckte sig uppåt. 
 
 
Såhär fint hade de gjort med orkideerna också. Blev lite sugen på att gåra något liknande i min trädgård (kanske inte blir orkideer då hehe). 
 
 
En spegel hittade vi också, så en bild var på sin plats. På kvällen åt jag världens godaste middag på en indisk restaurant i Vieille Ville (Gamla Stan) och promenerade sedan hem med Dessie och hennes franska styvmamma (som inte pratade engelska) till deras lägenhet. Trots att jag inte pratar mer franska än kommon tittapell Julia och Baguette var det väldigt trevligt. Och komiskt! Dessie fick jobba hårt som översättare :P
Min profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons