Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

Höstrum

 
Jag gillar den här tiden på året. Man har precis börjar komma in i skolpulsen och hittat tillbaka till sina rutiner. Jag väljer att åka tåget till skolan istället för att gömma mig i tunnelbanans mörka tunnlar för att kunna se höstens alla stadier swischa förbi rutan. Istället för att ta min vanliga tygpåse till skolan väljer jag min Mulberry-väska eftersom den känns mer höstig (tygpåsar känns så mycket spontanutlykter sena sommarkvällar när man bara snabbt måste slänga ner nycklar, mobil och hörlurar i väskan för att bege sig). 
 
 
Höst betyder ju givetvis också böcker. På senaste tiden har jag frossat i biblioteksporr på tumblr, pinterest och pluggeftermiddagar på Stockholms Stadsbibliotek. Jag har tänkt att jag vill skaffa en bokhylla/täcka en hel vägg av böcker men just nu känns det väldigt orealistisk så jag nöjer mig helt enkelt med att försöka förvandla mitt rum till en slags levande bokorganism med böcker lite överallt. 
 
 
På mitt nattduksbord till exempel. Vid början av varje höst tycker jag om att börja på en ny bok som liksom blir utsedd till denna hösts bok (även om man läser flera böcker under en höst). Förra året var det Kafka på stranden av Haruki Murakami som fick sällskapa med mig när Hötorget, Rådmansgatan och Odenplan passerade någonstans i ögonvrån när jag var påväg till min tyskalektion varje onsdagsmorgon. I år är det istället Det röda fältet av Mo Yan som införskaffades för en femma på loppis några veckor sen. Det är första gången för mig som jag läser Yan så det blir spännande. 
 
 
När jag ändå är inne på böcker (lätt ämne att försvinna i) måste jag nämna att jag var på kaffe hos min mormor häromdagen och fick med mig tre riktigt gamla böcker hem (klassisk mormorgrej att pracka på en med saker). 
 
 
Till exempel en riktigt gammal bibel tryckt 1853. Min samling med gamla böcker börjar gå från "en liten samling som pryder fönsterbläcket" till en mer gedigen samling. 
 
 
En dag under lunchrasten gick jag förbi Odengatan och köpte en G-sträng till min fiol på en mysig fiolbutik. Jag tyckte förpackningen var lite gullig. 
 
 
En annan bra sak med hösten, förutom att böcker liksom blir mer attraktivare, är att kreativiteten går igenom någon slags reinkarnation. Det är som att kalla mornar, tung dimma och gula björklöv sänder ut som små heroinkickar av kreativitet som sprudlar genom kroppen för jag blir alldeles pirrig bara jag tänker på att få sätta mig ner och ta fram mina oljefärger och låta penseln leda vägen eller tanken på att få lägga handen runt min kamera och känna dess tyngd. 
 
 
Mitt rum har också börjat fyllas av små post it's som jag ska försöka få ihop till någon slags historia. Än så länge är det bara olika fragment som jag skriver upp när de slår mig. 
 
 
Jag var på en höstpromenad med min vän Sofia och vi snattade murgröna som växte på ett staket. Det är väldigt fint att sätta sticklingar i olika vaser och hoppas på att det börjar växa ut rötter. 
 
 
En annan mysig höstgrej är ju att man äntligen kan börja ha på sig långärmat. Som jag längtat! Här är en nyinförskaffad skjorta/blus som jag köpte på loppis för en tjuga. Nu inväntar jag kallare dagar så att jag kan börja klä mig i mjuka, stickade tröjor och gömma mig bakom varma halsdukar när det blåser kallt. 

Comments

By Amanda

jag började verkligen älska hösten mer när jag läste detta inlägg, sjuktbra!

Svar: tack! :D
Julia

Published 2014-09-19 16:19:17

By Mirjam

jag satte också riktigt nyligen en kvist av murgröna i en vas! jättelänge hände det ingenting, men plötsligt stack en liten rot ut och nu växer den supersnabbt!! typ en millimeter per dag och jag är så exalterad

Svar: samma här! nu växer det på för fullt. så kul att se :)
Julia

Published 2014-09-25 19:42:24

New Comment


Won't be publishedMin profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons