Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

Lördagsutflykt

 
Jag och Viktor kom på att vi ville göra en liten mysig utflykt i lördags, och med lite inspiration från bildarna i min skola som var på studiebesök några dagar tidigare, bestämde vi oss att bege oss till Carl Eldhs Ateljémuseum en kort promenad från Vasastan. 
 
 
 
Sedan mitt besök på Glyptoteket i Köpenhamn tidigare i år har min kärlek för den delen av konsten som skulpturer representerar ökat, bland annat därför jag blev så himla glad när jag hittade en liten kopia av Venus de milo på en second hand loppis i början av sommaren (som jag nämnde i tidigare blogginlägg). 
 
 
Jag känner att nu när jag börjar babbla om Glyptoteket kan jag lika gärna slänga in några bilder. Det var helt fantastiskt att få ströva runt där inne (gratis för studenter också om jag minns rätt!) och studera skulpturerna. Förutom att de är otroligt vackra är de ju gjorda med en extrem precision vilket är otroligt imponerande. Om ni är i Köpenhamn - ta en sväng förbi Glyptoteket helt enkelt. 
 
 
Min egna Venus de milo som pryder min fönsterkarm fick dyka upp här också (ursäkta min tjatighet, tycker bara att hon är så fin). När jag börjar tänka efter inser jag att jag faktiskt sett den riktiga skulpturen på Louvren. Louvren är också ett museum ni måste besöka om ni inte redan gjort det. Till skillnad från Glyptoteket är Louvren inte gratis och så stort (och har otroligt många besökare en typisk turistdag) att det är svårt att se allt under ett besök. Men ett besök är det värt alla gånger. Jag hoppas verkligen att jag tar mig till Paris snart och då blir Louvren ett givet återbesök.
 
 
Givetvis tog jag med min kamera eftersom jag hade en känsla av att det skulle vara en riktigt fin plats att fotografera. Tyvärr lyckades jag och Viktor komma dit när stället smockade av pensionärer som skulle gå runt och långsamt studera skulpturerna, ställa frågor till guiden, fotografera allt och stå ivägen när man skulle försöka fota. Vi väntade ut de flesta och gjorde oss beredda att ta dagens instabild :))) känner mig så töntig när jag skriver detta, men det är ju så det är. 
 
 
Kolla så söt. 
 
 
Efter museibesöket tog vi en promenad till Observatorielunden där vi satte oss i skuggan och tog en fika. På vägen dit tog Viktor några foton på mig men det gick inte så bra när jag hade förkylningspåsar under ögonen och allmänt svårt att få ansiktet att funka. Så såg min lagom fina lördag ut och nu är jag redo för regn och ruggiga kvällar då man bara vill krypa upp i soffan med en kopp te och en tjock bok. Och drömmar om vår i Paris för att klara sig igenom höstrugget när det börjar bli jobbigt <3 (ja, för nästa vår är jag 18 och då kan ingen stoppa mig ifrån att resa och jag har sparat pengar i snart fyra år och ska jobba under hösten/vintern endast för att spara ihop mer resepengar och det hoppas jag att ni också gör)

Comments

By Beatrice

Vilket underbart ställe! Borde solklart leta efter liknande platser i Malmö, men är så himla dålig på att gå ut och se ifall de finns.

Svar: Ja verkligen. Och det bör du verkligen! Vet själv hur det är men oftast väger det upp när man väl lyckas hitta något :) Och råkar Malmö vara lite tunt på liknande platser är du bara några tågstationer ifrån Köpenhamn :)
Julia

Published 2014-09-16 12:42:18

By Mirjam

du är mycket söt på sista bilden.

Svar: tack :))) <3
Julia

Published 2014-09-16 20:28:42

New Comment


Won't be publishedMin profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons