Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

Muir Woods

 
Jag visste inte det, men vattnet utanför norra Kaliforniens kust är fruktansvärt kallt. Kallt som i att bada i Sverige i slutet av maj. Så för mig blev det inte mer än att doppa tårna när vi besökte Stinson Beach norr om San Francisco (där det dessutom varnades för vithajar, men det trodde inte mina amerikanska vänner på). 
 
 
Sen åkte vi längs Highway 1, med Tame Impala på i bakgrunden, mot Muir Woods. 
 
 
(Här ligger det) 
 
 
Där mötte vi gigantiska redwoodträd, löv som luktade kardemumma, rådjur, stockar över stigar och ormbunkar. 
 
 
Jag gick mest tio meter bakom mitt sällskap och fotade, kollade, luktade, blev hänförd osv i all oändlighet. 
 
 
 
Det resulterade delvis i så många bilder på två ryggsäckstäckta ryggar, men det känns som ett helt okej pris att betala för att få smyga lite bakom och vara långsam och "jobbig". 
 
 
Sen sipprade den låga kvällsolen in mellan trädens stammar och jag fick ta några motljusbilder för att försöka fånga det vackra ljuset. Efter det åkte vi till in n out och köpte vegetariska hamburgare och fantastiska pommes. Är ni i Kalifornien, åk dit istället för McDonalds när ni vill ha billiga hamburgare! 
 
Något jag tyckte sög, och som också var en intressant kontrast mot att besöka en nationalpark i Sverige, var att vi behövde betala för att besöka parken. Väl inne hänvisades man till att enbart gå på specifika stigar. Allt kändes övervakat och inte alls som att gå ut i en nationalpark i Sverige och slå upp ett tält lite där man känner för det. Trots det var det en fantastisk upplevelse! 

Comments

By Mirjam

Men hej du bloggar!!
Vansinnigt vackra bilder, som vanligt. Blir så avis på dig och dina resor och upplevelser

Svar: Tack Mirjam! :) Hihi ibland blir jag lite avundsjuk själv. Kan bara säga att jag betalar alla resor själv och pysslar ihop allt själv, så det är inte helt omöjligt om du själv vill ge dig iväg på något äventyr! Resa behöver inte kosta har jag listat ut
Julia

Published 2015-08-13 22:22:03

New Comment


Won't be publishedMin profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons