Oh Runaway Searching for what's inspiring in life

Helvetesflyg och dum körsbärsblom i Tokyo

 
Jag åkte till Tokyo för att beundra den berömda körsbärsblommen. Med gedigen internetresearch går det att hitta riktigt billiga biljetter dit! Den som är flexibel med datum kan garanterat komma t/r för 3000-något.
   Tyvärr visade det sig att även extrapriset hade en mörk sida - en timma in i flygningen kommer en söt flygvärdinna fram till mig och talar om att jag inte får ha mobilen på. Över huvud taget. Inte ens med flightmode på. Helt avstängd hela vägen från Stockholm till Tokyo. Jag såg min mysiga resa - där jag lyssnade igenom nedladdade spellistor och podcasts på Spotify, bara dö.
   I takt med att flyget närmade sig mellanlandningen i Beijing blev röven allt plattare och vristerna tjockare. Mammas utlånade stödstrumpor skavde sig allt djupare in i smalbenen och lämnade någon slags permanent tatuering som inte riktigt försvann förrän det var dags att dra på sig dem igen när hemresa nalkades en vecka senare. Ändå älskar jag detta så otroligt mycket, att långflyga! Jag blir till ett barn ju större flygplanet är, spänningen bara växer. Tänk va, att man kan åka så långt bort på så kort tid och för så lite pengar. 
 
 
 I Tokyo var det ganska ruskigt. Så här knasig var trängseln i Harajuku. 
 
 
Några dagar innan resan tonade jag mitt hår rosa. Hade en vision om att det skulle gå i samma nyans som körsbärsblommorna. Mer om dem strax. Teaser: det går i samma spår som helvetesflyget. Plot twist: det handlar inte om håret.
 
 
När molnen äntligen sprack och solen letade sig fram åkte jag till Kamakura för att hänga med Hikarus syster Miyu. Vi promenerade runt i stan och passerade en vägg med sake (dessa "höbalar" står nästan alltid uppradade i anslutning till tempel) och såg turister fota sig själva. Klart vi också skulle ha en bild. Drack plommonsake på kvällen sen - no coincidence. 
 
 
En kväll mötte jag upp Hikaru efter skolan för att gå och kolla på "night sakura". Att gå runt i Tokyos fina parker och se på körsbärsträden, upplysta av ljus underifrån, är en del av hanami - traditionen av att fira våren och körsbärsblommorna. 
   Tyvärr motsvarar blomknopparna uppe till höger i bilden hur det såg ut på körsbärsträden när jag var där. Kall vår = sen körsbärsblomning. Min internetresearch föll därmed pladaskt framstupa. Fick mest se rosa knoppar när jag spatserade runt i parkerna där det en vecka senare skulle explodera av rosa blomblad. ÅÅÅÅH. Så typiskt! Men såg i alla fall till att det såg riktigt najs ut på instagram: 
 
 
Obs! Detta var alltså typ det enda trädet i hela Tokyo som blommade. Jag och 3000 andra turister gjorde allt vi kunde för att maxa skiten ur det. 
 
 
Den som ser denna bild kan t.ex tänka sig att Tokyos körsbärsblom är i full gång och att allt är precis som det ska vara. Härligt det här med hur bilder kan vinkla verkligheten ändå. 
 
 
Min profilbild

Julia

Stockholm

To startpage

Subscribe

Seasons